Go to Top

Kako odprem s.p.? Kaj vse potrebujem pred registracijo s.p.?

Kako odprem s.p.?

Kako odprem s.p. je vprašanje, na katerega vsak bodoči samostojni podjetnik išče odgovor! Kako postanem samostojni podjetnik oz. kako poteka ustanovitev s.p. ter kaj moram vedeti? V kolikor imate vprašanja pred registracijo s.p., se lahko obrnete na naše podjetniške svetovalce! Pokličite 01/600-1530 ali pa pišite na data@data.si. Termin za registracijo podjetja lahko rezervirate tudi preko spletnega obrazca na naši spletni strani.

Ustanovite podjetje na Dati! Pokličite 01/600-1530!

Kako odprem s.p. in kaj moram vedeti pred odprtjem?

Odgovor na vprašanje kako odprem s.p., je dokaj preprost. Hitro, enostavno in brezplačno na DATA točki! A vseeno je pred odprtjem s.p. smiselno pridobiti nekaj znanja! Za začetek priporočamo udeležbo na naših podjetniških seminarjih. Udeležite se lahko brezplačnih seminarjev Kako zaslužiti s hobijem oz. idejo, Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja ter Prednosti in slabosti samozaposlitve. Priporočljivo je tudi pregledati zakonodajo – predvsem ZGD-1 in tiste zakone, ki so povezani z vašo dejavnostjo. Vsekakor pa je priporočljiv tudi posvet s podjetniškim svetovalcem. Pokličite na 01/600-1530 ter se dogovorite za termin svetovanja.

Informativni izračun plače

podjetniško svetovanje

Preberite tudi – Dohodninska lestvica 2022 se je vendarle spremenila!

Kako odprem s.p. – imam kakšne ugodnosti?

Če s.p. odpirate prvič, vas bo razveselila novica, da boste prvo leto poslovanja imeli olajšavo za prvi vpis – plačevali boste 50 % nižje prispevke za pokojninsko in invalidsko zavarovanje, ki so del prispevkov za socialno zavarovanje za s.p. Drugo leto poslovanja so PIZ prispevki nižji za 30%. To velja samo za tiste, ki opravijo prvo registracijo s.p. Če gre za vnovično odprtje s.p., te ugodnosti ni.

Kaj morate vedeti, če želite poslovati kot normiranec sp?

Ko imate vse informacije, je odgovor na vprašanje, kako odprem s.p., enostaven!

Kako odprem s.p. in kje to storim? Odgovor je DATA točka. Postopek za registracijo s.p. smo sicer podrobneje opisali v tem članku. Pri tem je potrebno poudariti, da izobrazba ni pogoj za ustanovitev s.p. Je pa velikokrat pogoj za opravljanje nekaterih dejavnosti v okviru podjetja. Na postopek registracije s.p. prinesete osebni dokument, davčno številko in soglasje (so)lastnika objekta, kjer bo vaš poslovni naslov. Tega ne potrebujete, če ste sami (so)lastnik objekta.

Popoldanski s.p. lahko odprete ob redni zaposlitvi!

Kako odprem s.p. – kaj pripravimo na postopku?

Pri postopku referent DATA točke pripravi naslednje obrazce:

  • za Ajpes – prijava za vpis samostojnega podjetnika,
  • za Furs – oddaja davčnih podatkov za samostojnega podjetnika,
  • M1 obrazec – prijava v obvezna socialna zavarovanja.

Če še vedno nimate odgovora na vprašanje, kako odprem s.p., pokličite na 01/600-1530 ter z našimi podjetniškimi svetovalci razčistite vse morebitne dileme. Tudi o tem, ali boste za svoje poslovanje potrebovali računovodski servis!

Ostanite na tekočem in se prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja