Go to Top

Kako hitro lahko odprem podjetje? Koliko časa traja postopek?

»Kako hitro lahko odprem podjetje?« To je tudi eno izmed pogostih vprašanj, ki jih dobijo naši podjetniški svetovalci. Odgovor je odvisen od tega, ali želite odpreti s.p. ali d.o.o. V nadaljevanju bomo pogledali oba primera.

Tudi vi razmišljate o ustanovitvi podjetja? Če imate v zvezi s tem vprašanje, se posvetujte z našimi podjetniškimi svetovalci! Pokličete lahko na 01/600-1530 ali pa nam pišite na data@data.si.

Izračunajte si plačo z našim kalkulatorjem!

Kako hitro lahko odprem podjetje na DATA točki?

Na DATA točki imamo sistem naročanja strank na ustanovitev podjetij. Na telefonski številki 01/600-1530 ali preko spletnega obrazca lahko rezervirate termin za registracijo podjetja. Na dogovorjeni dan in uro se osebno oglasite pri nas, kjer vas naš referent vodi skozi postopek ustanovitve podjetja.

Ustanovitev podjetja na enostaven način!

Popoldanski s.p. – kdo ga lahko odpre?

Ustanovitev s.p.

»Kako hitro lahko odprem podjetje v obliki s.p.?« Na postopek registracije s.p. s seboj prinesete osebni dokument in davčno številko. Če niste (so)lastnik objekta, kjer bo vaš poslovni naslov, pa boste potrebovali še izjavo lastnika objekta. Referent vas vodi skozi prijavo podatkov za vpis s.p. za Ajpes, prijavo davčnih podatkov za Furs ter prijavo podatkov za socialno zavarovanje. Sam postopek traja približno 30 minut. Referent nato elektronsko odda omenjene vloge. Podjetnik nato po pošti prejeme sklep o vpisu v poslovni register Ajpes. To se zgodi naslednji dan od datuma, ki ga določite na postopku registracije s.p. Običajno je tako s.p. lahko odprt v roku treh dni od obiska DATA točke. To pomeni, da je odgovor na vprašanje: »Kako hitro lahko odprem podjetje v obliki s.p.?«, tri dni.

Koliko znašajo prispevki za s.p. v 2023?

Ustanovitev d.o.o.

»Kako hitro lahko odprem podjetje v obliki d.o.o.?« To pa traja nekoliko dlje. Postopek ustanovitve d.o.o. na DATA točki se začne tako, da se na dogovorjeni termin družbenik(i) in/ali zastopnik(i) osebno oglasijo na DATA točki. S seboj seveda prinesejo veljavne osebne dokumente ter overjeno izjavo lastnika objekta (če jo potrebujejo). Referent pripravi vso dokumentacijo. To so akt o ustanovitvi ali družbena pogodba, sklepi, izjave, davčne napoved. Sam postopek na DATA točki tudi v tem primeru traja okrog 30 minut. Naslednji korak je obisk banke z dokumentacijo. Na banki odprejo začasni račun, kamor nakažejo ustanovitveni kapital. Banka nato izda potrdilo o vplačilu kapitala. Tega je treba prinesti referentu DATA točke. Ta zatem lahko odda vlogo na registrsko sodišče. Če je z dokumentacijo vse v redu, sodišče izda sklep o vpisu podjetja v poslovni register. Na vprašanje »Kako hitro lahko odprem podjetje v obliki d.o.o.?« je tako nekoliko težje odgovoriti. Načeloma je to odvisno tudi od tega, kako hitro se odzivajo podjetniki. Je pa lahko d.o.o. najhitreje ustanovljen nekje v roku sedmih dni.

Ostanite na tekočem ter se prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja