Go to Top

Dostava hrane na dom – bo ob ukrepih to edini način preživetja?

Dostava hrane na dom – bo ob ukrepih to edini način preživetja? - Data d.o.o.

Dostava hrane na dom je bila že spomladi edina rešilna bilka za gostince. V primeru ponovitve scenarija lahko ta hit pomladi postane tudi hit jeseni. Tudi vi razmišljate o dostavi hrane?

Informativni izračun plače

Dostava hrane na dom zahteva registracijo s.p.-ja in primerne dejavnosti! To lahko brezplačno opravite pri nas!  Vse kar potrebujete za postopek registracije je osebni dokument, davčno številko ter, v kolikor niste lastnik objekta, kjer bo sedež s.p.-ja, tudi overjeno izjavo lastnika objekta. To izjavo lahko lastnik objekta brezplačno overi tudi pri nas – tudi med postopkom registracije s.p. Za postopek registracije s.p.-ja potrebujete le še termin - za rezervacijo termina nas pokličite na tel. 01 600 1530.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Dostava hrane na dom - hit spomladanskega »lock-downa"!

Ko so se spomladi prvič zaprli gostinski obrati, smo bili priča situaciji, ko so nekateri gostinci iz »danes na jutri« spremenili svoj način prodajanja hrane kupcem. Ta sprememba poslovnega modela je marsikomu povzročila preglavice, poleg tega pa so morali slediti tudi novim, strogim, navodilom Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Hit spomladanskega lock-downa lahko postane tudi hit jeseni. V rdečih regijah so namreč od petka dalje lokali in gostilne zaprti. A ukrepi vlade dovoljujejo osebni prevzem hrane in dostavo.

MINIMALNI in MAKSIMALNI ZNESEK ZA MALICO

Katero dejavnost potrebujete registrirati?

Dostava hrane na dom zahteva registracijo primerne dejavnosti, ta je »Druga poštna in kurirska dejavnost« (SKD 53.200). Med aktivnostmi, ki jih zajema ta šifra dejavnosti, je tudi aktivnost - dostava jedi in hrane na dom, brez priprave.

UKREPI DELODAJALCA V ČASU KORONAVIRUSA

Ali veste, da lahko dejavnost brez problema doregistrirate tudi po tem, ko ste že ustanovili svoje podjetje? Obrnite se na naše podjetniške svetovalce na data@data.si.

Pravni nasvet

Dostava hrane je podvržena dodatnim omejitvam!

Transportna sredstva s katerimi se izvaja dostava hrane na dom, morajo biti izdelana tako, da omogočajo mokro čiščenje in razkuževanje. Za ta namen mora biti izdelan tudi načrt. NIJZ je od ponudnikov spomladi zahteval tudi pravilno izbrano posodo za dostavo hrane. Ta je morala biti tudi čista in nepoškodovana. Sama dostava hrane na dom in posoda v kateri je bila ta izvedena ni smela spreminjati kakovosti živila. Za čas transporta ga je morala ščititi pred zunanjimi vplivi. Posebna določila so urejala tudi morebitno postrežbo hrane pri naročniku.

DATA d.o.o.SPOT

 

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

 
 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja