Go to Top

Ukrepi vlade za rdeče regije in celotno državo so znani!

Vlada je sprejela strožje ukrepe. Nekateri ukrepi vlade bodo veljali za celotno državo, drugi ukrepi pa le za določene regije. Nekateri ukrepi vlade prihajajo v veljavo v petek, drugi v ponedeljek.

Informativni izračun plače

Delodajalci, novi korona ukrepi bodo vplivali tudi na vas. Naša pravna služba sledi vsej aktualni zakonodaji in v zmedi, ki je med podjetji velika, za vas pripravlja brezplačni webinarUkrepi delodajalcev v času koronavirusa“. Ne odlašajte in se prijavite! Naše pravnice vam bodo razložile, kakšne so vaše pravice in obveznosti.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Seznam rdečih regij in občin

Trenutno so na rdečem seznamu: Koroška, Savinjska, Jugovzgodna regija, Gorenjska, Osrednjeslovenska, Zasavska in Posavska. Meja za rdečo regijo je 140 aktivnih okužb na 100.000 prebivalcev.

BRUTO NETO PLAČA

Ukrepi vlade za rdeče regije

Za rdeče regije od petka dalje veljajo naslednji ukrepi vlade:

 • začasna prepoved vseh prireditev in zbiranj nad 10 oseb

Novi ukrepi vlade napovedujejo, da so od polnoči prepovedane vse prireditve in zbiranja nad 10 oseb, tudi če bi imeli pozitivno mnenje NIJZ. Če je za neko prireditev že bilo izdano dovoljenje NIJZ, je izvedba mogoča. Če imajo ustanove dovoljenje za periodično izvajanje dogodkov, soglasje ne velja več.

Delno subvencioniranje skrajšanega polnega delovnega časa

 • omejitev nekaterih storitvenih dejavnosti

V rdečih regijah so od petka dalje lokali in gostilne zaprti. Zaprtje ne velja le za gostinsko dejavnost v nastanitvenih dejavnostih – tam bodo to lahko izvajali le za goste, ki tam prenočujejo. Ukrepi vlade dovoljujejo osebni prevzem hrane in dostavo.

 • omejitev nekaterih športnih aktivnosti
 • omejitev gibanja med regijami

Prebivalci iz rdečih regij imajo od polnoči dalje, kot pravijo ukrepi vlade, prepoved prehoda v druge regije, razen ob izjemah, ki so enake tistim spomladanskim:

Potrebujete računovodsko svetovanje?

Sabina Dimnik, DataSabina Dimnik, Data

 • odhod in prihod iz dela
 • gozdarske in kmetijske dejavnosti
 • dejavnosti, povezane z zavarovanjem, zdravjem ali premoženjem
 • varstvo oseb ali negovanje družinskega člana
 • dostop do lekarn in zdravstvenih storitev
 • če ste lastnik nepremičnine v drugi regiji

Za prehod med regijami so potrebna dokazila – npr. izpisek iz zemljiške knjige, potrdilo o naročeni zdravniški dejavnosti itd.

Če imate več naslovov, se morate odločiti za stalno ali začasno prebivališče – bivanje je namreč mogoče le na enem naslovu. Gibanje iz oranžnih v rdeče regije ni prepovedano, je pa odsvetovano.

UKREPI DELODAJALCA V ČASU KORONAVIRUSA

 • nošenje mask povsod (tudi na prostem), razen ob izjemah 

Pod izjeme se štejejo otroci do 6. leta starosti in osnovnošolci do vključno 5. razreda. Sem spadajo tudi vzgojitelji in pomočniki v vrtcih. Izjema so tudi športne dejavnosti, če lahko zagotavljate razdaljo. Če se odpravite na rekreacijo na prosto sami, maske ne potrebujete. Če boste na rekreacijo odšli v dvojini ali množini, pa so maske že obvezne (tudi, če greste na rekreacijo z družino).

Znotraj posamezne rdeče regije so tudi občine, ki so epidemiološko bolj varne. Velja tudi obratno. Zato bo obstajala možnost, da župani sami omejujejo dejavnosti.

Informativni izračun za normirance

Ukrepi vlade za celotno državo

Ukrepi vlade za celotno državo so sledeči:

 • od ponedeljka dalje bo pouk v osnovnih šolah od 5. razreda dalje in v srednjih šolah potekal na daljavo

Ta ukrep bo veljal do konca krompirjevih počitnic. Takrat bodo znova presodili, ali je nek ukrep še potreben, ali ga bodo zaostrili. Tudi za univerze priporočajo delo na daljavo.

Pravni nasvet

Rezervacijo boste sicer lahko koristili, ne glede na to, v kateri regiji se nahaja rezervacija in ne glede na to, iz katere regije prihajate vi – a le, če je bila rezervacija opravljena do današnjega dne!

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na [email protected].

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja