Go to Top

Ukrepi vlade do 4. januarja: dodatne sprostitve dejavnosti!

Ukrepi za zajezitev virusa covida-19 se skladno z epidemiološko sliko nenehno spreminjajo. Če smo še pred tednom dni uživali v sproščanju ukrepov, je Vlada Republike Slovenije sklenila, da v božično-novoletnem času sprejme ostrejše ukrepe med prazniki. Ti ukrepi sicer predvidevajo vnovično zaprtje dejavnosti, a je vlada na dopisni seji, 26. decembra, sprejela dopolnitve Odloka o prepovedi obratovanja. Ukrepi tako predvidevajo sprostitve nekaterih dejavnosti. Katerih?

Informativni izračun plače

Razmišljate o tem, da bi zaradi trenutne epidemiološke slike organizirali delo od doma? Da lahko organizirate tovrstno delo, morate imeti to področje urejeno skladno z zakonodajo. Če ne veste, kako urediti delo od doma za svoje zaposlene, pišite našim pravnikom, ki sledijo aktualnim novostim. Pišite na data@data.si in povprašajte po ponudbi za individualno svetovanje.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Ukrepi med prazniki: omilitev ukrepa o omejitvi gibanja ljudi

Potrebujete pravni nasvet? Pošljite povpraševanje!

Anja Gašperlin, univ. dipl. prav., DataAnja Gašperlin, univ. dipl. prav., Data

Vladni ukrepi v času praznikov, ki jih je vlada sprejela že pred začetkom božično-novoletnega časa, predvidevajo omilitev veljavnih zaostritev, ki se dotikajo omejitev prehajanja med občinami.

Med prazniki 24. in 25. decembra ter 31. decembra in 1. januarja velja:

  • možnost stika z osebami največ iz dveh gospodinjstev, maksimalno šest odraslih oseb na zasebnih površinah. Otroci do 15. leta so iz omejitve izvzeti,
  • 24. decembra, od 12. ure, do 25. decembra, do 20. ure, ter 31. decembra, od 12. ure, do 1. januarja, do 20. ure, za obiske pod pogoji iz prejšnje alineje ne veljajo omejitve gibanja med občinami in regijami.

PKP6 potrjen: vključuje tudi delno kritje fiksnih stroškov podjetij

Ukrepi med prazniki: vnovično zaprtje dejavnosti

Ukrepi, ki jih je vlada sprejela že pred začetkom božično-novoletnega časa, predvidevajo, da bo vse storitvene dejavnosti, kjer se ni mogoče izogniti tesnim stikom, v obdobju od 24. decembra do 4. januarja, prizadel Odlok o prepovedi obratovanja.

Ukrepi predvidevajo tudi izjeme, o katerih si lahko več preberete na tej spletni strani. Če se epidemija ne bo umirila, bo zaprtje veljalo do 10. januarja 2021.

Pravni nasvet

Novi ukrepi do 4. januarja: kaj lahko zopet obratuje?

Vlada je na dopisni seji, 26. decembra, po novem sprejela še dopolnitve Odloka o prepovedi obratovanja. Z odlokom, ki bo veljal od 28. decembra 2020 do vključno 4. januarja 2021, se v skladu z novimi ukrepi od danes zopet odpirajo:

  • tržnice s hrano,
  • trafike in kioski za prodajo časopisov in revij,
  • storitve frizerskih salonov.

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja