Go to Top

Aktivna politika zaposlovanja: Na voljo skoraj 190 milijonov evrov

Aktivna politika zaposlovanja bo v letošnjem in prihodnjem letu prejela skoraj 190 milijonov evrov sredstev, je s sprejetjem načrta ukrepov potrdila Vlada. Država je za programe aktivne politike zaposlovanja lani porabila 65,3 milijona evrov sredstev, vanje pa je bilo vključenih 20.386 oseb.

izobraževanje

Prednosti in slabosti samozaposlitve

Iskati službo ali se odločiti za samozaposlitev? Kakšne so prednosti in kakšne so slabosti samozaposlitve?

Več informacij

Vlada je sprejela spremembe Načrta za izvajanje ukrepov aktivne politike zaposlovanja za leti 2017 in 2018Skupaj bo v obeh letih na voljo 188.927.510 evrov. Od tega 80,88 milijona evrov iz integralnega proračuna in 108,05 milijona evrov iz sredstev Ekonomsko-socialnega sveta. To predstavlja 54.515 vključitev v obeh letih, od tega 28.242 neposrednih zaposlitev.

Zaposlitev si sicer lahko ustvarite tudi sami. Registracija podjetja oziroma samozaposlitev prinaša marsikatero prednost. Kakšne so te prednosti in katere so morebitne negativne plati tovrstne oblike dela, razlagamo na seminarju Prednosti in slabosti samozaposlitve.

Prijava na izobraževanje

Aktivna politika zaposlovanja bo usmerjena k najranljivejšim skupinam

aktivna politika zaposlovanja

Vlada želi s programi za leti 2017 in 2018 zmanjšati število dolgotrajno brezposelnih med vsemi brezposelnimi ter zvišati zaposljivost in zaposlenost, predvsem mladih, starejših ter nizko izobraženih. Ob koncu leta 2016 je bilo sicer brezposelnih 99.615 oseb. V primerjavi z decembrom 2015 se je brezposelnost zmanjšala za 11,9 odstotka.

Aktivna politik zaposlovanja naj bi krepila ukrepe usposabljanja in izobraževanja aktivnega prebivalstva ter jim zagotovila kompetence, znanja in spretnosti glede na potrebe trga dela.

“Ukrepi aktivne politike zaposlovanja bodo tudi v obdobju 2017-2018 usmerjeni predvsem k najbolj ranljivim skupinam na trgu dela, torej tistim, ki kljub ugodnejšim gospodarskim razmeram potrebujejo pomoč pri vstopu na trg dela,” so še zapisali na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Prijava na izobraževanje

Morda vas zanima tudi:

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja