Go to Top

Vprašanja pred registracijo podjetja – kaj je treba vedeti?

Vprašanja pred registracijo podjetja

Vprašanja pred registracijo podjetja se pojavijo vsem bodočim podjetnikom, ki želijo stopiti na lastno podjetniško pot. Katera vprašanja pred registracijo podjetja najpogosteje zastavljate našim podjetniškim svetovalcem? V kolikor več nimate vprašanj, pa lahko odprete podjetje na naši DATA točki. Pokličete lahko na 01/600-1530 ali pa nam pišete na data@data.si. Termin registracije podjetja lahko rezervirate tudi preko našega spletnega obrazca.

Ustanovitev podjetja

Vprašanja pred registracijo podjetja – ali lahko zaslužite z vašo idejo ali celo hobijem?

Začetek podjetniške poti se običajno začne s podjetniško idejo. Vprašanja pred registracijo podjetja, ki so pogosta so: »Ali lahko zaslužim mojo idejo?, Ali lahko svoj hobi spremenim v podjetniško idejo?, Kaj potrebujem za uspešen začetek podjetniške poti? ipd. Vsakemu bodočemu podjetniku svetujemo, da se udeleži našega brezplačnega seminarja Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo. Izvaja ga naša izkušena podjetniška svetovalka Bogdana Rejc. Preverite naslednji termin ter se prijavite!

Opravite informativni izračun plače z našim kalkulatorjem!

Vprašanja pred registracijo podjetja – katero obliko podjetja izbrati?

Pogosta so tudi vprašanja pred registracijo podjetja glede oblike podjetja. Ali odpreti s.p. ali d.o.o.? Tukaj je potrebno biti pozoren na več dejavnikov. Se pa največkrat posamezniki odločajo na podlagi odgovornosti, pa tudi obdavčitve. Odgovornost samostojnega podjetnika je osebna – to pomeni, da podjetniki odgovarjajo z vsem svojim premoženjem. Družbeniki v družbi pa odgovarjajo le z vloženim kapitalom. Kakšne so še ostale razlike smo sicer več pisali v članku D.o.o. ali s.p. – pogosta dilema bodočih podjetnikov. Če imate še dodatna vprašanja pred registracijo podjetja, pa se lahko udeležite tudi našega drugega brezplačnega seminarja Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja. Tam boste izvedeli še več informacij.

Preberite še – Kilometrina 2022, kaj se je spremenilo?

podjetniško svetovanje

Kaj morate vedeti, če želite poslovati kot normiranec s.p.?

Najpogostejša vprašanja pred registracijo podjetja

Zbrali smo še nekatera najpogostejša vprašanja pred registracijo podjetja, ki nam jih zastavljate, ter kratke odgovore na njih:

  • Ali potrebujem izjavo lastnika objekta? Na postopek registracije podjetja morate prinesti overjeno izjavo lastnika. To potrebujete le, če sami niste lastnik oz. solastnik lokacije, kjer bo poslovni naslov podjetja (ne glede ali gre za odprtje s.p. ali ustanovitev d.o.o.).
  • Ali moram ob registraciji podjetja izbrati vse dejavnosti ali jih lahko naknadno dodajam? Ob registraciji podjetja je treba izbrati glavno oz. temeljno dejavnost podjetja. Lahko pa tudi ostale oz. dodatne. Se pa lahko dodatne dejavnosti enostavno dodajajo tudi po sami registraciji.
  • Ali potrebujem ustanovitveni kapital za odprtje podjetja? Za ustanovitev s.p. osnovni kapital ni potreben. Za ustanovitev d.o.o. pa je potrebno nameniti najmanj 7.500 evrov ustanovitvenega kapitala.

V kolikor imate dodatna vprašanja pred registracijo podjetja, se lahko dogovorite za svetovanje z našimi podjetniškimi svetovalci. Pokličite na 01/600-1530 ali nam pišite na data@data.si.

Preberite tudi – Dodatek do minimalne plače, kdaj se izplačuje?

Vprašanja pred registracijo podjetja – ali potrebujem računovodjo?

Vprašanja pred registracijo podjetja se nanašajo tudi na to, ali boste potrebovali računovodjo. Da bi se lahko vi povsem posvetili poslovanju podjetja, je smiselno, da računovodske storitve prepustite strokovnjakom. V našem podjetju DATA nudimo vse na enem mestu za podjetnike. Opravite lahko registracijo podjetja na DATA točki, za vodenje poslovnih knjig pa lahko poskrbi naš računovodski servis DATA. Ta deluje že več kot 30 let. Na vaši podjetniški poti pa so vam vedno na voljo tudi naši davčni, pravni in podjetniški svetovalci! Pokličite na 01/600-1530 ali nam pišite na data@data.si za več informacij.

Ostanite na tekočem in se prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja