Go to Top

Registracija popoldanskega sp – kaj sprašujete pred postopkom?

Registracija popoldanskega sp – najpogostejša vprašanja

Registracija popoldanskega sp je postopek, ki ga lahko opravite na naši DATA točki. Katera vprašanja nam najpogosteje zastavljate, ko gre za odprtje popoldanskega sp? V kolikor se boste odločili za registracijo popoldanskega sp, odprtje »rednega« sp ali ustanovitev doo, storite to pri nas! Skozi postopek vas bodo vodili naši izkušeni referenti. Pokličite 01/600-1530 ali pa rezervirajte termin za registracijo podjetja prek spletnega obrazca!

Ustanovitev podjetja – hitro in enostavno na Dati!

Registracija popoldanskega sp – kdo ga lahko ustanovi?

Velikokrat dobivamo vprašanja, ali lahko popoldanski s.p. ustanovite, če ste brezposelni, upokojenci ali študenti. Odgovor je ne. Prav tako registracija popoldanskega sp ni možna niti, če ste redno zaposleni s pogodbo o zaposlitvi za krajši delovni čas od polnega. Registracija popoldanskega sp je možna le za osebe, ki so že zaposlene v nekem podjetju za polni delovni čas.

Informativni izračun plače

Registracija popoldanskega sp in pavšalni prispevki

Eden izmed razlogov, zakaj je registracija popoldanskega sp bolj »mikavna« so prispevki, ki jih »popoldanc« plačuje. Prispevki za redni sp so precej višji, po registraciji popoldanskega sp se plačujejo zgolj pavšalni prispevki. To seveda zato, ker za osebo prispevke za socialno zavarovanje plačuje delodajalec na podlagi pogodbe o zaposlitvi. Prispevki za popoldanski sp v letu 2022 znašajo 81,04. Nedavno pa smo pisali tudi, ali se ti prispevki štejejo v pokojninsko osnovo. Preberite naš članek Prispevki za popoldanski s.p. – zakaj se sploh plačujejo?

Preberite tudi – Kilometrina 2022, kaj se je sploh spremenilo?

podjetniško svetovanje

Kaj morate vedeti, če želite poslovati kot normiranec s.p.?

Registracija popoldanskega sp in opravljanje dejavnosti

Tudi popoldanski sp lahko opravlja več dejavnosti. Te so lahko povsem različne. Tudi potem, ko je registracija popoldanskega sp že opravljena, lahko podjetnik še vedno dodaja dejavnosti med že obstoječe dejavnosti podjetja.

Letni dopust 2022 – kaj morate vedeti glede dopusta?

Registracija popoldanskega sp – kaj še pogosto sprašujete?

Eno izmed pogostih vprašanj, ki ga dobimo, je to, ali so kakšne razlike med rednim s.p. in popoldanskim s.p. Dejansko je popoldanski s.p. izenačen z rednim s.p. Razlika je le v višini prispevkov za socialno zavarovanje. Pogosto vprašanje je tudi, ali lahko popoldanski s.p. zaposluje delavce. Odgovor je da. Prav tako vas velikokrat zanima, ali je možen prehod iz popoldanskega sp v redni sp. Seveda je – več lahko preberete v tem članku. V kolikor imate še kakšna vprašanja, se lahko obrnete na naše podjetniške svetovalce, ki vam bodo z veseljem pomagali. Pokličite 01/600-1530!

Kakšne so razlike med s.p. in d.o.o.?

Registracija popoldanskega sp in postopek na DATA točki

Kako pa poteka registracija popoldanskega sp? Kakšen je postopek in kaj potrebujete? Za sam postopek registracije popoldanskega s.p. na DATA točki morate s seboj prinesti

Skupaj z referentom boste pripravili vse potrebne podatke za prijavo popoldanskega sp. Gre za podatke za prijavo za AJPES, davčne podatke za FURS ter obrazec za zavarovanje M12 za ZZZS. Tudi ko je registracija popoldanskega sp zaključena, vam podjetje DATA stoji ob strani. Za vas lahko nudimo tudi računovodske storitve. Prav tako pa so vam na voljo naši davčni in pravni strokovnjaki. Za več informacij nas lahko pokličete na 01/600-1530 ali pa nam pišete na data@data.si.

Ostanite na tekočem: prijavite se na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja