Go to Top

Letno poročilo za leto 2019 lahko že oddate!

Letno poročilo za leto 2019 lahko že oddate! Pri čemer se letos mejni rok za oddajo – za gospodarske družbe, zadruge, samostojne podjetnike, društva in politične stranke – izteče 31.3.2020.

Podjetniki in podjetja, ste seznanjeni z vsemi davčnimi novostmi? Veste, kako je potrebno od 1.1.2020 dalje obračunavati minimalno plačo? Če niste povsem prepričani so vam Datini davčni in računovodski svetovalci na voljo za individualna svetovanja. Pišite nam na data@data.si in zaprosite za ponudbo za svetovanje!

Informativni izračun dohodnine

Letno poročilo za leto 2019 lahko že oddate!

Potrebujete zanesljiv računovodski servis

Marina Arh, DataMarina Arh, Data

Iz AJPES-a so sporočili, da njihova aplikacija, preko katere lahko izvedete oddajo letnega poročila, že deluje. Obveznost navedenih poslovnih subjektov je tako, da Finančni upravi RS (FURS) in AJPES predložijo letno poročilo za leto 2019. In sicer z namenom transparentnosti in doslednega vodenja državnih statistik, saj letno poročilo vključuje podatke ter premoženjsko stanje – torej finančni položaj poslovnih subjektov.

 

Kako sestaviti letno poročilo za leto 2019 Vam razložimo na delavnici “Zaključna bilanca 2019”!

Tisti, ki sami vodite knjigovodstvo, lahko pripravite letno poročilo za leto 2019 na delavnici Zaključna bilanca za leto 2019. S tem, ko boste letno poročilo in davčni obračun pripravili s pomočjo izkušene in strokovne računovodje, se boste izognili morebitnim nepravilnostim. Predvsem pa spoznali profesionalne načine, kako se v prihodnosti lotiti preciznega zapisovanja in oblikovanja tovrstnih poslovnih dokumentov.

Letno poročilo za leto 2019 – priloga k davčnemu obračunu

Letno poročilo za leto 2019, ki ga predložite AJPES-u, se upošteva kot priloga k davčnemu obračunu. Zato ga ni potrebno še dodatno pošiljati na FURS. Slednje morate v davčnem obračunu tudi izrecno navesti. Drugače pa tiste osebe, ki opravljajo dejavnost na trgu, morajo davčni obračun akontacije dohodnine in dohodnino od dohodka iz dejavnosti predložiti FURS-u. V davčnem obračunu izpolnijo ustrezne obrazce – glede na način ugotavljanja davčne osnove – v tekočem obdobju.

Normiranci morate oddati le davčni obračun 

Normiranci FURS-u predložite zgolj davčni obračun in določite zavarovalno osnovo za prihodnje poslovno leto. To pomeni, da Vam ni treba oddati letnega poročila. Vendar tudi tokrat samo za Vas ponujamo v podjetju DATA delavnico, kjer lahko pripravite natančen davčni obračun. Ne zamudite priložnosti o tem, kako izboljšati poslovne veščine!

Na delavnici se naučite izdelati davčni obračun, ki ga morate oddati Finančni upravi RS, če poslujete na podlagi normiranih odhodkov ter določiti zavarovalno osnovo za tekoče poslovno leto.

Veste, kdaj se rok za oddajo letnega poročila lahko podaljša?

Predpisani rok za oddajo letnega poročila in davčnega obračuna je 31. marec 2020. Rok za oddajo letnega poročila je možno podaljšati – v skladu s 101. členom Zakona o splošnem upravnem postopku. In sicer v primeru, če je zadnji dan predpisanega roka nedelja, državnik praznik, dela prost dan oziroma dan, ko državni organ nima predvidenega delovnika. Vendar se letos ne podaljša, saj se rok – da predložite letno poročilo – izteče na torek 31. marca.

Poleg zakonskih rokov, ne pozabite na naše delavnice in seminarje, ki jih v DATI organiziramo samo za VAS!

 

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si.

 

Morda vas zanima tudi:

  1. Manj dni dopusta v letu 2020 zaradi prenehanja veljavnosti kolektivne pogodbe
  2. Kalkulatorji za informativne izračune
  3. Bruto – neto izračun plače
  4. Minimalna plača

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja