Go to Top

Igralec videoiger – novodobni poklic in vir zaslužka!

Igralec videoiger - novodobni poklic in vir zaslužka! - Data d.o.o.
Igralec videoiger - novodobni poklic in vir zaslužka! - Data d.o.o.

Igralec video iger je zagotovo eden izmed poklicev, ki so to postali nedavno. Vsakdo med nami pozna nekoga, ki je v mladosti skušal postati pevec ali kitarist. Dandanes so sanje o tem, da bi nekdo postal rock-n-roll zveznik zavzele malo drugačno obliko – današnji najstniki sanjajo o tem, da bi postali profesionalni (poklicni) igralec videoiger. Mislite da je to le puhlica njihove domišljije, da to ne predstavlja nikakršnega živeža? Še kako se motite!

 

Razmišljate, da bi hobi spremenili v donosen posel? Potem imamo za Vas zanimivo predavanje!

V kolikor ste med tistimi, ki sanjate o tem, da bi radi iz svojega hobija naredili kariero ali še več - dober posel, potem obiščite naš brezplačen seminar - Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo. Naša predavateljica ima veliko izkušenj pri tem, da popelje zainteresirane v svet podjetništva, jim pomaga pri razvoju  podjetniške ideje in  jim pomaga postati pravcati zgled ostalim podjetnikom.

Zasluži s svojim hobijem ali idejo

Globalni prihodki prodaje videoiger strmo naraščajo! Povečuje se interes za poklic igralec videoiger

 

Ustanavljate s.p. ali d.o.o.? Pri nas je to enostavno - rezervirajte si termin na 01 600 1530

 


Med tem, ko bodo prihodki globalnega trga videoiger po Forbes-ovih napovedih do leta 2025 zrasli ali presegli 300 milijard dolarjev, so poleg velikih podjetij med zaslužkarji dejansko tudi igralci videoiger. Seveda so to le najboljši med njimi, ki lahko svoje igračarske sposobnosti spremenijo iz hobija v donosen posel. Če seveda zmagujejo na turnirjih ali si kako drugače ustvarijo renome s svojimi »gamer-skimi« spretnostmi.

 

Igralec videoiger - Koliko lahko zasluži?

Največ zaslužijo seveda tisti odlični igralci, ki zmagujejo na turnirjih, kot tudi tisti, ki si za svoje igranje pridobijo reklamne sponzorje, nekateri pa  so plačani tudi samo za igranje na igralskih platformah – saj jim le-te plačujejo za delo kot nekakšni promotorji ali animatorji digitalnega življenja.

Lahko se seveda ukvarjate tudi s testiranjem izdelanih video iger ali jih pomagate razvijati z vidika zagotavljanja kakovosti in si služite denar tako. Lahko uživate v prihodkih z objavljanjem Vaših t.i. gameplayev in morebitnim komentiranjem teh, kot katerikoli drug vloger. Lahko celo postanete razvijalec iger. Nekateri služijo denar tudi tako, da delujejo kot trener ali inštruktor drugim igralcem videoiger, drugi pa izdelujejo spletna navodila za dvoboje ali razvijajo strategije igranja.

 

Kako delati kot igralec videoiger?

Registracija podjetja je potrebna za opravljanje katerekoli k dobičku usmerjeni dejavnosti!
Za opravljanje dejavnosti morate registrirati primerno pravno-organizacijsko dejavnost. Za dejavnosti, ki ne sodijo med ne-profitne, je najlažje seveda registrirati status samostojnega podjetnika – s.p.. Registracija s.p. je pri nas brezplačna in v celoti vodena s strani našega referenta za registracije.

Katero dejavnost mora registrirati igralec videoiger?

Vse te dejavnosti lahko igralec videoiger registrira na svojem podjetju in  tudi ni potrebno, da je v začetku vašega delovanja igranje videoiger tudi glavna in edina dejavnost. Med registriranimi dejavnosti v življenjski dobi podjetja igralec videoiger lahko prehaja in dodaja nove. Dejansko je lahko igralec videoiger, poleg omenjenega, podnevi tudi nekakšen sprehajalec psov!

DATA d.o.o.

SPOT

 

 

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

 

Morda vas zanima tudi:

  1. Manj dni dopusta v letu 2020 zaradi prenehanja veljavnosti kolektivne pogodbe
  2. Kalkulatorji za informativne izračune
  3. Bruto – neto izračun plače
  4. Minimalna plača

 

 
 
 
 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja