Go to Top

Kako odpreti podjetje? Kako poteka postopek?

Kako odpreti podjetje?

Kako odpreti podjetje je vprašanje, ki si ga zastavi vsak bodoči podjetnik. Na katera vprašanja si je potrebno odgovoriti pred registracijo podjetja? Ko imate odgovore na vprašanje kako odpreti podjetje, sledi vprašanje – kje odpreti podjetje? Odgovor je DATA točka! Pokličite na 01/600-1530 ali nam pišite na data@data.si ter se dogovorite za termin registracije podjetja. Tega lahko rezervirate tudi prek spletnega obrazca!

Ustanovitev podjetja na DATA točki je hitra in enostavna!

Kako odpreti podjetje in kaj vse moram vedeti?

Če se tudi vi sprašujete, kako odpreti podjetje, je odgovor tu. Čeprav je postopek registracije podjetja povsem enostaven, mora bodoči podjetnik imeti nekaj znanja, da je začetek čim lažji. Pred samo registracijo podjetja, je potrebno poznati odgovore vsaj na nekaj osnovnih vprašanj. Bom odprl s.p. ali d.o.o.? Kakšno bo ime podjetja? Kje bo sedež podjetja? Kje bo poslovni prostor? Katero dejavnost oz. dejavnosti bo opravljal? So za opravljanje moje dejavnosti zahtevani kakšni pogoji? Bom potreboval računovodstvo? Ali moram biti zavezanec za DDV? Pri vsem tem vam lahko svetujejo naši podjetniški svetovalci, ki so za vas dosegljivi na 01/600-1530 ali na data@data.si.

Z našim kalkulatorjem lahko opravite informativni izračun plače!

podjetniško svetovanje

Preberite tudi – Kilometrina 2022, kaj je drugače?

Kako odpreti podjetje – kako poteka ustanovitev d.o.o.?

Se sprašujete, kako odpreti podjetje oz. ustanoviti d.o.o.? Pred ustanovitvijo d.o.o. priporočamo udeležbo na brezplačnem skupinskem svetovanju pred registracijo podjetja. Tam boste dobili vse informacije o tem, kako odpreti podjetje. Med drugim tudi, kakšni so zakonski pogoji za ustanovitev d.o.o. Načeloma pa na DATA točki za ustanovitev d.o.o. veljajo naslednji pogoji:

Za več informacij o tem, kako odpreti podjetje oz. družbo z omejeno odgovornostjo (d.o.o.), so vam na voljo naši podjetniški svetovalci. Pokličite na 01/600-1530!

Preberite tudi – Dodatek do minimalne plače, kdaj se izplača?

Kako odpreti podjetje, če želite registrirati s.p.?

Še pogostejša oblika podjetja, ki jih odpirate na naši DATA točki, kot d.o.o. pa je s.p. Kako odpreti podjetje (v obliki s.p.)? Tudi pred odprtjem s.p. je potrebno pridobiti številne informacije. Nekatere lahko dobite tudi na našem brezplačnem seminarju Prednosti in slabosti samozaposlitve! Prav tako si je potrebno odgovoriti na vprašanja iz prvega odstavka tega članka. Se pa pri postopku registracije s.p. potrebuje osebni dokument, davčna številka ter overjeno soglasje (so)lastnika stanovanja oz. hiše, kjer bo vaš poslovni naslov. Tega potrebujete, če niste vi (so)lastnik hiše ali stanovanja. Na postopku za ustanovitev s.p. se za bodočega podjetnika pripravijo obrazci za:

  • Prijava za vpis samostojnega podjetnika – Ajpes obrazec;
  • Oddaja davčnih podatkov za samostojnega podjetnika – FURS obrazec;
  • Prijava v obvezna socialna zavarovanja – M1 obrazec.

Ostanite na tekočem in se prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja