Go to Top

Javni razpis za sofinanciranje zaščitne opreme le še do konca oktobra!

Javni razpis pri SPS za sofinanciranje zaščitne opreme za COVID je v veljavi že od 3.7.2020. A ta javni razpis se počasi izteka. Javni razpis je odprt le še do 31. 10.!

Informativni izračun plače

Mnogi samostojni podjetniki in lastniki podjetij še ne vedo ali ne izkoriščajo potencialov pridobivanja nepovratnih sredstev, razpisov ipd… V času koronavirusa so vam na voljo sredstva tudi za nakup zaščitne opreme. Zgotovite si torej zadostno zaščitno opremo za svoje zaposlene še pravočasno! Z ostalimi ukrepi, ki jih prinaša PKP5 pa se lahko seznanite na brezplačen webinarju “Ukrepi delodajalca v času koronavirusa“!

Dvojno obdavčenje fizičnih oseb

Javni razpis je namenjen le podjetjem z vsaj petimi zaposlenimi!

Javni razpis se nanaša na podjetja, ki imajo vsaj pet zaposlenih na dan oddaje vloge. Podjetja so lahko organizirana kot samostojni podjetniki (s.p.), družbe z omejeno odgovornostjo (d.o.o.) ali zadruge.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Posamezno podjetje lahko prejme do 9.999,00 evrov!

Zaščitna oprema je pomembna za katerokoli delovno mesto v COVID času in nakup takšne opreme je je v okviru javnega poziva Slovenskega podjetniškega sklada (SPS) sofinanciran. Javni poziv se nanaša na mikro, mala in srednja podjetja in vključuje opremo kot npr. zaščitne maske, obrazne zaščitne maske za enkratno uporabo, zaščitne rokavice, razkužila, brezstični termometri za merjenje telesne temperature.

BRUTO NETO PLAČA

Zaščitna sredstva kupite, nato oddate vlogo za povračilo preko e-Portala!

Vlogo za sredstva je potrebno oddati preko e-Portala Slovenskega podjetniškega sklada. Upravičeni so tudi že nastali stroški, ki so nastali med 12.3.2020 in 31.10.2020. Upravičenec lahko odda le eno vlogo znotraj celotnega razpisnega obdobja.

Potrebujete pomoč pri izdelavi poslovnega načrta?

Razpoložljivih sredstev za javni razpis je bilo 10 milijonov evrov

Odločitev o povrnitev sredstev nastopi v 15-ih dneh od oddaje popolne vloge. Prijavitelj je za tem povabljen k podpisu pogodbe. Podpisano in overjeno pogodbo (na točki SPOT Svetovanje) je potrebno vrniti SPS-u v roku 8 dni.

REZERVACIJA TERMINA NA VEM TOČKI DATA

Javni razpis vas opozarja na zaščitno ceno

Prijavitelj mora ravnati gospodarno in opremo kupiti po zaščitni ceni. Pavšalni znesek lahko znaša največ 200 evrov po zaposleni osebi na dan oddaje vloge. Izplačilo je lahko najmanj 1.000,00 evrov in največ 9.999,00 evrov. Priznana sredstva so omejena na najvišje dovoljene vrednosti na kos (brez DDV). Tako lahko za pralno masko dobite največ 4 evre, tiste maske za enkratno uporabo do 1 evro, do 20 evrov/liter za razkužilo ipd.

Pravni nasvet

Podlaga za pripravo predloga proračuna so računi, ki izkazujejo nakup zaščitne opreme s strani prijavitelja.

Javni poziv se izvaja v okviru sheme de minimis.

SPOT

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja