Go to Top

Javni razpis v letu 2021: kakšna bo pomoč za okrevanje po epidemiji?

Javni razpis v letu 2021: kakšna bo pomoč za okrevanje po epidemiji? - Data d.o.o.

Javni razpis v letu 2021, ki ga država obljublja za področje podjetništva v letu 2021, naj bi bil težak 260,6 milijona evrov. Kaj si lahko podjetniki obetajo in kakšna pomoč jih čaka v letu 2021?

Informativni izračun plače

Razmišljate o registraciji podjetja v letu 2021? Obiščite podjetje DATA, d.o.o. za pridobivanje potrebnih informacij ali postopek registracije podjetja!
Pri podjetju DATA, d.o.o. poleg podpornih storitev nudimo tudi postopek registracije podjetja, kot tudi brezplačne webinarje za pridobitev osnovnih informacij o podjetniških začetkih. Prijavite se nabrezplačni webinar Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja! Če poslovno idejo že imate in bi začeli svojo poslovno pot, pa se javite našim strokovnjakom za rezervacijo termina za brezplačno registracijo podjetja. Pišite nam na data@data.si.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Javni razpis za državna nepovratna in povratna sredstva v letu 2021 bodo za marsikatero podjetje po krizi predstavljala rešilno bilko!

Javni razpis v letu 2021, ki ga obljublja Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, naj bi pomagal pri ponovnem zagonu gospodarstva ob ponovnem sproščanju ukrepov. Kakšni razpisi bodo odprti v letu 2021? Kako bodo ti razpisi oblikovani?

Potrebujete pravni nasvet? Pošljite povpraševanje!

Manja Veličkovič, univ. dipl. prav., DataManja Veličkovič, univ. dipl. prav., Data

1. Javni razpis: financiranje zagona novih podjetij!

Javni razpis predvideva sredstva za zagon mikro in malih inovativnih podjetij. Skladno z razpisom med takšna podjetja sodijo

BRUTO NETO PLAČA

2. Javni razpis: nepovratna sredstva za raziskovalno in razvojno dejavnost ter področje digitalizacije

Raziskovalno-razvojni projekti bodo pri mikro, majhnih in srednjih podjetjih (MSP) med drugimi lahko financirana z nepovratnimi sredstvi pod okriljem projekta EUROSTARS 2021. Ta je oblikovan za projekte s predvidenim kratkim časom vstopa na trg. Objava razpisa je predvidena za mesec februar.

  • Tudi mednarodni raziskovalni projekti so lahko financirani v letu 2021 znotraj okvirov programa EUREKA. Javni razpis naj bi bil objavljen v mesecu marcu 2021.
  • Za mesec september 2021 se napoveduje tudi vavčer za zagotavljanje sredstev podjetjem za ohranjanje zaposlitev raziskovalnega kadra.
  • Vlaganja v digitalizacijo in digitalno transformacijo MSP-jev bodo deležna v letošnjem letu 30 milijonov evrov. Pričetek razpisa je napovedan za marec 2021.

PODJETNIŠKA IZOBRAŽEVANJA NA DATI

3. Javni razpis: sredstva za gostinsko in turistično dejavnost v letu 2021

Za gostinsko in turistično dejavnost so predvideni razpisi za nepovratna sredstva za izboljšanje likvidnosti zaradi izpada prihodkov zaradi epidemije. Javni razpis v okvir pomoči zajema mikro, majhna in srednja podjetja (MSP), ki naj bi predstavljala ključne in zelo prizadete elemente državne turistične ponudbe. Podrobnosti teh razpisov naj bi bile objavljene v mesecu marcu.

  • Predviden je tudi ločen javni razpis za pridobitev okolijskih znakov za takšne obrate (oznake, kot so Bio Hotels, Znak za okolje EU (EU Ecolabel), Green Globe, Green Key, Travellife in Tour Cert za turistične nastanitve)
  • Za turistično vodenje oziroma turistično dejavnost (agencije) naj bi se v mesecu marcu objavil javni razpis pri Slovenski turistični organizaciji.

Pravni nasvet

Javni razpis: pomoč za skupine socialnih podjetij

V mesecu marcu bo razkrita shema mentorske pomoči za ranljive skupine zaposlenih v socialnih podjetij. Sredstva bodo namenjena razvoju operacij, katerih aktivnosti bodo usmerjene v razvoj in profesionalizacijo socialnih podjetij s pomočjo vključevanja oseb v programe mentorstva oziroma usposabljanja oseb za izvajanje tovrstnih programov.

Socialna podjetja bi lahko sodelovala tudi za pridobivanje nepovratnih sredstev za krepitev podpornega okolja oziroma profesionalizacijo obstoječih podpornih okolij. Socialna podjetja naj bi bila podprta tudi v primeru prehoda k digitalnemu poslovanju (z namenom zagotavljanja storitev in poslovanja na daljavo ter zmanjšanja obremenitve okolja).

Javni razpis: druge oblike pomoči?

Javni razpis naj bi vključeval tudi druge razvojne spodbude, ki naj bi pokrivala segment lesarstva, organizatorjev mednarodnih športnih prireditev, prestrukturiranje in razvoj slovenskih gorskih centrov, športne prireditve, ki bodo organizirane v letu 2021, planinske koče, izvajanja dejavnosti slovenskih poslovnih klubov v tujini in podobno.

DATA d.o.o.SPOT

 

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

 
 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja