Go to Top

Drugi poživitveni odmerek priporočajo za starejše od 60 let!

Drugi poživitveni odmerek se priporoča starejšim od 60 let ter ranljivim skupinam!

Drugi poživitveni odmerek za starejše od 60 let je eno izmed priporočil, ki sta jih pripravila ECDC in EMA.

Odprite s.p. ali d.o.o. na DATA točki! Pokličite 01/600-1530!

Drugi poživitveni odmerek za ranljive in za starejše od 60 let!

Evropski center za preprečevanje in obvladovanje bolezni (ECDC) in Evropska agencija za zdravila (EMA) sta zaradi vnovičnega povečanja števila okužb s covid-19 objavila posodobljena priporočila za cepljenje. Eno izmed priporočil je drugi poživitveni odmerek cepiva proti covidu-19. Ta se priporoča vsem ranljivim skupin ter osebam, starejšim od 60 let.

Informativni izračun plače lahko opravite z našim kalkulatorjem!

podjetniško svetovanje

Preberite tudi – Odsotnosti z dela, katere so poleg dopusta?

Število okužb se povečuje

Ne le drugod po Evropi, tudi v Sloveniji se število okužb s koronavirusom znova povečuje. V ponedeljek smo tako v Sloveniji na primer potrdili 2365 okužb, kar je največ po 11. aprilu letos. Tudi v torek je bila številka blizu 2000 okužb. Evropska komisarka je države članice EU pozvala, naj uvedejo drugi poživitveni odmerek za vse starejše od 60 let ter vse ranljive skupine. Aprila je sicer že bilo izdano priporočilo za drugi požitvitveni odmerek za vse starejše od 80 let. Mimogrede, preverite tudi kaj prinaša spremenjen zakon o nalezljivih boleznih.

Kaj morate vedeti, če želite poslovati kot normiranec s.p.?

EU grozi začetek novega vala?

Trenutno število primerov okužb s covidom-19 narašča. V več državah EU opažajo, da se povečuje tudi število bolnikov, ki potrebujejo bolnišnično zdravljenje. Zato ECDC opozarja, da je v regiji še vedno preveč posameznikov, ki jim ob okužbi grozi hud potek bolezni (ranljive skupine in starejši od 60 let). Trenutno je sicer največ okužb zaradi različice omikron BA.5. Obe agenciji sta sicer tudi sporočili, da trenutno ni potrebe, da bi drugi poživitveni odmerek prejele osebe, ki so mlajše od 60 let in niso izpostavljene večjemu tveganju za hud potek bolezni. To velja tudi za delavce v zdravstvu ali domovih za ostarele. Podatki WHO kažejo, da se število okužb povečuje v večjem delu Evrope.

Ostanite na tekočem: prijavite se na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja