Go to Top

Božič 2022 – bomo letos dočakali bel božič ali (spet) ne?

Božič 2022 – bo po 15 letih božič letos bel?

Božič 2022 – ali obstaja možnost, da bo letos božič vendarle bel? Podatki namreč kažejo, da zares zasneženega božiča ni bilo že petnajst let. Bo letos drugače? Mimogrede, razmišljate, da bi odprli s.p. ali ustanovili d.o.o. DATA točka je rešitev. Na data@data.si in 01/600-1530 se lahko dogovorite za termin ustanovitve podjetja!

Odprite s.p. ali d.o.o. na DATA točki!

Statistika kaže, da je snega v zadnjih letih manj kot nekoč

Podatki Agencije Republike Slovenije za okolje (ARSO) kažejo, da je snega po nižinah v zadnjih letih manj kot nekoč. To pa sicer ne velja za gorski svet. Drži pa, da je snežnih padavin po nižinah v zadnjih desetih oz. dvajsetih letih manj kot jih je bilo v drugi polovici prejšnjega stoletja.

Izračunajte si vašo plačo!

podjetniško svetovanje

Preberite tudi – Božičnica 2022, jo bo vaše podjetje izplačalo?

Božič nazadnje bel 2007

Bo božič 2022 bel tudi po nižinah? Podatki namreč kažejo, da je bil zares bel božič tudi po nižinah nazadnje leta 2007. To pomeni, da je bil večji del Slovenije za božič v snežno odejo odet pred petnajstimi leti. Kakšne pa so napovedi za božič 2022? Se bo »črni scenarij« prekinil? Zaenkrat nič ne kaže na to. Prognostične karte za prihodnji teden namreč sneženja namreč ne zaznavajo. To pomeni, da je verjetnost, da bo božič 2022 bel, zelo majhna. Vsekakor pa upanje umira zadnje in gotov odgovor bomo dobili čez teden dni! Mimogrede, preverite tudi, kako bodo razporejeni prazniki v 2023!

»Popoldanca« lahko odprete ob redni zaposlitvi!

Boste božič 2022 preživeli v službi? Potem ste upravičeni do dodatka!

Dejstvo je, da bodo morali nekateri zaposleni preživeti božič 2022 tudi v službi oz. na delovnem mestu. Vsaj nekoliko jim je lahko v tolažbo to, da jim za delo ob praznikih pripada dodatek za delo na praznike. To določa Zakon o delovnih razmerjih (ZDR-1). Božič 2022 pade na nedeljo – tudi za nedeljsko delo pripada dodatek. A pozor! Ta dva dodatka se med seboj izključujeta. To pomeni, da je zaposleni, ki dela na praznik (ki je v nedeljo) upravičen le do enega dodatka in ne obeh.

Ostanite na tekočem: prijavite se na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja