Go to Top

Bi izdelovali in prodajali klobuke – aktualna poslovna ideja

Mnogo ljudi v teh vročih dneh uporablja klobuke ali kakšno drugo pokrivalo, ki jih varuje pred žgočim soncem. Povpraševanja je namreč še posebej v poletnih mesecih po raznih pokrivalih, senčnikih in podobnih izdelkih, veliko.

Informativni izračun plače

Tu pa nastopijo podjetni ljudje, ki imajo prodajno žilico. Ste ročno spretna oseba in izdelujete različne tipe pokrival? Imate dobre ideje in v izdelek znate vnesti nekaj novosti? Morda izdelujete celo klobuke, slamnike, čepice…? Razmišljate, kako bi lahko zaslužili z njimi? Zdaj je pravi čas, da stopite v akcijo in prodate zalogo, ki ste jo naredili v dolgih zimskih dneh.

Če klobuke izdelujete ročno, pretežno na tradicionalen način, potem jih lahko izdelujete, prodajate in popravljate kot izvajalec osebnega dopolnilnega dela.

Vas zanima kako odpreti sp ali kako ustanoviti d.o.o.?

Registracija podjetja in dejavnosti

Bi izdelovali in prodajali klobuke - aktualna poslovna idejaČe poleg izdelave klobukov, pokrivala tudi uvažate, potem boste morali odpreti podjetje. Najlažje in najhitreje ter brez ustanovnega kapitala, se registrirate kot samostojni podjetnik. Postopek registracije brezplačno opravite na katerikoli VEM točki v Sloveniji, tudi na VEM točki DATA. Če šivate klobuke iz blaga, bo potrebno registrirati dejavnost 14.190 Proizvodnja drugih oblačil, pokrival ter dodatkov. Če registrirate to šifro, potem lahko v okviru le-te izdelujete še garniture za dojenčke, športne kombinezone, trenirke, smučarska oblačila, kopalke, rokavice, pasove, šale, pentlje, kravate …

Če boste poleg šivanja pokrival, le-ta tudi uvažali, se boste morali registrirati še za šifro dejavnosti – 46.190 Nespecializirano posredništvo pri prodaji raznovrstnih izdelkov.

Lahko ste brez skrbi, referenti VEM točke DATA natančno vemo, katere dejavnosti morate registrirati, da boste lahko nemoteno prodajali klobuke. Dejavnosti za podjetje s.p. in d.o.o. lahko tudi kadarkoli doregistrirate.

Pravni nasvet

Kje lahko prodajate klobuke?

S klobuki lahko zalagate druge prodajalne (trgovina na debelo), ali pa se sami lotite prodaje strankam. Ni nujno, da klobuke prodajate v lastni trgovini. Do kupcev lahko pridete prek spleta ali pa si najamete stojnico na tržnici. Kakšne so možnosti, cene in prostori za prodajo na ljubljanski tržnici, si lahko ogledate na spletni strani javnega podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice d.o.o., kjer najdete tudi vlogo za najem prostora.

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja