Go to Top

Za popravljanje motorjev oz. motornih koles potrebujete obrtno dovoljenje!

Dejavnost izvajanja popravil in vzdrževanja motorjev oz. motornih koles je pri nas regulirana. Med drugimi si morate urediti obrtno dovoljenje in tudi vsa potrebna dovoljenja povezana s delavnico. Kaj je tako potrebno urediti, če bi se radi ukvarjali s dejavnostjo popravil in vzdrževanja motornih koles, si preberite v tem sestavku…

Informativni izračun dohodnine

Pri nas poleti motoristika dobesedno »cveti«…

S poletjem in morda tudi poletnim delovnim časom v službi, boste marsikateri za vikend izlet izkoristili svoj motor. Veter v laseh in nekaj dobrih ovinkov je vse kar potrebujete za odklop od tedna. Za konjička pa je pred takim vikendom potrebno tudi dobro poskrbeti… za to mora potrebuje vsak motorist izjemnega serviserja. Poleg primerne lokacije za svojo delavnico in veliko mero znanja in izkušenj je potrebno registrirati podjetje, kar je vsekakor lahko družba z omejeno odgovornostjo (d.o.o.) ali status samostojnega podjetnika (s.p.). To lahko podjetnik brezplačno in enostavno uredi pri nas potrebuje pa še primerna dovoljenja pred samim pričetkom izvajanja dejavnosti.

Vas zanima kako odpreti sp ali kako ustanoviti d.o.o.?

Za popravljanje motorjev oz. motornih koles potrebujete obrtno dovoljenje!Dejavnost popravil in vzdrževanje motorjev in motornih koles je združena s trgovino z motorji in njihovimi deli v »Trgovina, vzdrževanje in popravila motornih koles; trgovina z njihovimi deli in opremo« (SKD 45.400) po Standardni klasifikaciji iz leta 2008. Tako morate imeti pri podjetju registrirano to dejavnost in izpolnjevati pogoje za njeno opravljanje. Kot prvo je za to potrebna pridobitev obrtnega dovoljenja. Za pridobitev obrtnega dovoljenja se obrnete na Obrtno-podjetniško zbornico Slovenije (OZS), vendar je za dovoljenje potrebna tudi primerna izobrazba. Za popravljanje in vzdrževanje motorjev morate biti po izobrazbi bodisi avto-serviser, avto-karoserist ali mehanik kmetijskih in delovnih strojev. Kot tudi avtomehanik, avtoklepar, avtoličar, elektrikar (motornih vozil), avtokleparski mojster, mojster avtomehanik, mojster avtoelektrikar, avtoličarski mojster, avto-servisni tehnik, avto-servisni inženir, inženir strojništva, mehatronik tehnolog, mehanik vozil in voznih sredstev, strojni tehnik ter mehatronik-operater.

Za opravljanje dejavnosti trgovine z motornimi kolesi ne potrebujete posebne izobrazbe.

Potrebujete tudi urejeno delavnico, primerno opremo…in med drugimi tudi uporabno dovoljenje…

Potrebujete zanesljiv računovodski servis

Marina Arh, DataMarina Arh, Data

Kot pri marsikateri drugi dejavnosti, potrebujete za popravila in vzdrževanje motorjev primerno urejen poslovni prostor – torej delavnico. Ta mora biti rejena v skladu z gradbeno zakonodajo in zanjo je potrebno pridobiti gradbeno, uporabno in okoljevarstveno dovoljenje. Poskrbljeno mora biti tudi za meritve zraka, vode, hrupa, odpadkov ter ločeno zbiranje odpadkov.

Uporabljena tehnična oprema mora biti primerna in hkrati tudi ustrezno varovati okolje (zrak, voda, hrup, tla) in primerno zagotavljati ravnanje z odpadki. Tako bose morali poskrbeti npr. za: oljne lovilce, lovilce maščob, odpadne vode bodo morale biti speljane v kanalizacijo. Urejeno morate imeti ustrezno greznico, male komunalne čistilne naprave ali tekoče vode, ter drugo. Poskrbeti je potrebno tudi za ustrezno ravnanje z nevarnimi snovmi ter pri delu upoštevati pravila varstva pri delu in požarnega varstva.

Pravni nasvet

Registracija podjetja pa je pri nas »vožnja skozi park«… smo tudi primerno locirani v Ljubljani!

Za registracijo izbrane pravne oblike – d.o.o. ali s.p., vpis v register in ureditev prijav v zavarovanje in davčnih zadev je pri nas enostavna, vodena s strani referenta in povsem brezplačna!

Za termin pokličite na tel. 01 600 1530 in povprašajte kaj potrebujete za postopek – drugo bomo uredili mi. Pri nas lahko najdete tudi vse vrste računovodskih storitev, lahko tudi koristite svetovanje pravnih strokovnjakov ali nasvet davčnih specialistov in še mnogo, mnogo več.

Smo podjetje s skoraj 30 letno tradicijo nudenja storitev tako malim kot velikim podjetjem.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja