Go to Top

Zaposlitev novega sodelavca

Zaposlitev novega sodelavca – kako boste vedeli, kdaj je potrebna? Novega sodelavca morate zaposliti, ko je vaše podjetje v vzponu in je obseg dela postal prevelik zalogaj za trenutni kolektiv.

Na Dati delodajalcem, ki potrebujejo pomoč na področju kadrovanja, nudimo kadrovsko svetovanje. Če se pripravljate na zaposlitev novega sodelavca, lahko strošek za plačo izračunate s pomočjo našega kalkulatorja. Svetujemo vam tudi pri pripravi pogodb o zaposlitvi, kjer se brez pravnega nasveta lahko marsikaj zalomi – pogosto v škodo delodajalca.

Če na slovenskem trgu dela ne najdete ustreznega kadra in se za delavci ozirate v tujini, vam bo pri izpeljavi vseh postopkov zaposlitve tujcev Data v veliko pomoč. Nudimo namreč podporne storitve za tuje državljane (pridobivanje slovenske davčne številke, prevajanje potrebne dokumentacije, oblike podjetja v Sloveniji, pridobitev delovnih dovoljenj za tujce, pomoč pri zaposlitvi delavcev …).

Naročite se na naše e-novice, da ne boste zamudili pomembnih novosti s področja podjetništva.

Preberite nekaj nasvetov, da bo zaposlitev novega sodelavca uspešna.

Opredelitev dela

Preden objavite kadrovski oglas za zaposlitev novega sodelavca, določite točen obseg in opis delovnega mesta, ki ga ponujate na trgu dela. Pri tem bodite pazljivi in se vprašajte, če lahko ena oseba opravi vse naštete naloge in če so naloge med sabo povezane. Če se razlikujejo, najbrž potrebujete dva strokovnjaka iz različnih področij. Ne predvidevajte, da lahko ena oseba opravlja naloge z dveh različnih delovnih področij.

Ste ravnokar registrirali svoje podjetje in tako postali podjetnik? Kaj pa zdaj?

Mreža kontaktov

Pri iskanju delojemalca uporabite svojo mrežo kontaktov in oznanite, da iščete kandidata za pridružitev vašemu podjetju. Ljudje, ki so zaposleni v vaši stroki, lahko informacijo posredujejo v roke prave osebe.

Telefonski razgovor

Pogosto je med številnimi prijavljenimi kandidati za zaposlitev težko izbrati tiste, ki jih boste povabili na razgovor. Predlagamo, da potencialne kandidate pokličete po telefonu in z njimi opravite krajši telefonski razgovor. Zanj boste porabili manj časa, na razgovor v živo pa povabite le kandidate, ki so na vas naredili dober vtis.

Ste sveži podjetnik brez izkušenj z vodenjem poslov? Ali veste kakšne so vaše nove obveznosti? Znate izstaviti račun?

zaposlitevRazgovor v živo

Vnaprej pripravite seznam vprašanj, na podlagi katerih boste lažje primerjali kandidate med sabo in tako imeli več možnosti, da zaposlite pravo osebo za vaše podjetje.

Pri postopku iskanja novega sodelavca vedno zaupajte svojim instinktom! Kandidat je lahko na papirju videti odlično, pri razgovoru v živo pa ne boste imeli takega občutka. Niso pomembne samo izkušnje in znanja, temveč tudi osebnostne lastnosti osebe. Vedite, da bo to oseba, s katero boste v stiku vsak delovni dan.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja