Go to Top

Zaposliti osebo na svoj s.p. – nikoli ni bilo lažje!

Zaposliti osebo oziroma sorodnika na lasten, novoustanovljen s.p. je izjemno enostavno in preprosto – zahteva pripravo pogodbe o zaposlitvi in termin na naši SPOT točki! Prijava je brezplačna!

Informativni izračun plače

Kako »na novo« registrirati s.p.?

Registracija s.p.-ja je pri nas brezplačen in voden postopek, ki ga za vas vodi naš izkušen referent! Vse kar potrebujete je osebni dokument, davčno številko ter overjeno izjavo lastnika objekta, v kolikor niste lastnik objekta, kjer bo sedež podjetja. Tudi izjavo vam lahko pripravimo in overimo mi, le lastnik hiše oz. stanovanja, kjer bo sedež podjetja, mora biti prisoten skupaj z vami.

Imate vprašanja glede registracije lastnega podjetja? Delite jih z nami na data@data.si in povprašajte o tem, kako smo vam mi lahko v pomoč!

Finančne in organizacijske prednosti ter slabosti samozaposlitve.

Zaposliti nekoga na »polni« ali »popoldanski« s.p.?

Popoldanski s.p. registrira vsakdo, ki je zaposlen za polni delovni čas že nekje drugje. Obratno velja za nekoga, ki nima nobene zaposlitve – ta lahko odpre le polni s.p. Razlik, razen ureditve tega, kako zaposliti tistega, ki odpira s.p., med obema oblikama dejansko ni!

Tako lahko bodisi »polni« bodisi »popoldanski« s.p. enako opravljata raznovrstne dejavnosti, lahko na enak način operirata s tujino, kot tudi zaposlujeta po mili volji.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Zaposliti osebo s pogodbo o zaposlitvi

Če želite zaposliti osebo in jo zaposlujete preko s. p.-ja, jo morate prijaviti tudi v prispevke. To morate vi ali vaš računovodja urediti najkasneje na dan nastopa zaposlenega na delo. K prijavi je potrebno priložiti pogodbo o zaposlitvi, ki je podpisana z obeh strani – delodajalca in zaposlenega.

MINIMALNI in MAKSIMALNI ZNESEK ZA MALICO

Pravilno pripravite pogodbo!

Naši pravniki vedno opozarjajo, da je, ko želite zaposliti osebo, zelo pomembna pravilno pripravljena pogodba o zaposlitvi z upoštevanjem pravilnih pravnih podlag. Več o takšnih pogodbah si preberite v našem prispevku »Pogodba o zaposlitvi,« ali povprašajte o naši storitvi priprave pravilne pogodbe o zaposlitvi!

Z našo pravno službo in računovodsko podporo zaposliti osebo res ni bilo nikoli bolj preprosto!

Pravni nasvet

Potrebujete računovodski servis, ki bo obvladal vse te postopke in vam bo lahko razločno pomagal pri teh in podobnih postopkih? Naše podjetje DATA d.o.o. je pravi odgovor za vas! Pri nas vam lahko pomagamo tako s postopkom prijave v prispevke na naši SPOT točki, kot tudi s pripravo pogodbo o zaposlitvi s strani naših pravnih strokovnjakov. Tako pripravljena pogodba o zaposlitvi vam kasneje zagotovo ne bo prinašala preglavic ob morebitnem obisku delovnega inšpektorja ali pritožbi delavca. Ne pozabite, da je za pripravo takšne pogodbe potrebno upoštevati celotno dotično delovnopravno zakonodajo! Za vas lahko naš računovodski servis tudi mesečno pripravlja obračun plač in vodi potrebne delovne evidence. Pišite nam na data@data.si za ponudbo!

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja