Go to Top

Sprememba sedeža podjetja – postopek na DATA točki SPOT Registracija

Postopek spremembe sedeža podjetja

Sprememba sedeža podjetja je postopek, ki ga podjetniki v teh poletnih mesecih najpogosteje opravljajo na naši DATA točki SPOT Registracija. Po vsej verjetnosti je teh postopkov več, ker podjetniki razmišljajo podjetniško v teh časih epidemije in reducirajo in znižujejo stroške poslovanja svojega podjetja. Iščejo najem cenejšega poslovnega prostora ali pa sedež in poslovni naslov preselijo kar na naslov svojega bivališča.

PODJETNIŠKA IZOBRAŽEVANJA NA DATI

Sprememba sedeža podjetja se mora urediti po predpisanem postopku. Vas zanima kako? Pripravili smo vam navodila za ta postopek posebej za samostojne podjetnike (s.p.)  in posebej za družbe z omejeno odgovornostjo (d.o.o.).

Informativni izračun plače

Sprememba sedeža podjetja – s.p. – postopek

Ustanavljate s.p. ali d.o.o.? Pri nas je to enostavno - rezervirajte si termin na 01 600 1530

Manja Veličkovič, univ. dipl. prav., DataManja Veličkovič, univ. dipl. prav., Data

Kadar želi s.p. spremeniti naslov podjetja in želi postopek opraviti na DATA točki SPOT Registracija, potem najprej pokliče za termin. Nato se na dogovorjeni dan in uro zglasi na postopku.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

S seboj na postopek prinese osebni dokument in, če sam ni lastnik lokacije, kamor seli naslov svojega podjetja, potem potrebuje za postopek spremembe sedeža podjetja še overjeno Izjavo lastnika objekta. Referent podjetniku pripravi obrazec Sprememba podatkov samostojnega podjetnika, vnese novi naslov in podjetnik podpiše obrazec. Slednjega nato referent elektronsko pošlje ne AJPES. AJPES naslednji dan izda sklep o spremembi podatkov, nov naslov podjetnika vpiše v register podjetij in pošlje podjetniku sklep. Naloga podjetnika, ki je spremenil sedež podjetja je, da o tem obvesti vse poslovne partnerje, računovodjo, banko…

MINIMALNI in MAKSIMALNI ZNESEK ZA MALICO

Sprememba sedeža podjetja – d.o.o. – postopek

Pri d.o.o. pomeni sprememba sedeža podjetja hkrati tudi spremembo poslovnega naslova. Pri postopku se spremeni Akt o ustanovitvi podjetja (ali družbena pogodba) in pripravi sklep o spremembi poslovnega naslova. V primeru enoosebne družbe na postopek na DATA točki SPOT Registracija z osebnim dokumentom pride zastopnik (direktor) podjetja in s seboj prinese overjeno Izjavo lastnika objekta.

V kolikor je zastopnik-direktor sam lastnik nepremičnine, kamor seli poslovni sedež (naslov) podjetja, potem on sam na DATA točki SPOT Registracija izpolni in podpiše Izjavo lastnika objekta, ki jo referent brezplačno overi. Sklep o spremembi sedeža podjetja v nekaj dneh prejme iz registrskega sodišča po pošti.

Delno subvencioniranje skrajšanega polnega delovnega časa

Sprememba sedeža podjetja pri večosebnem d.o.o.

Kadar gre za starejša podjetja z več lastniki, ki bi želeli preseliti podjetje na nov naslov, morajo najprej preveriti ali je njihova družbena pogodba v VEM obliki, da lahko referent DATA točke SPOT Registracija sploh pripravi dokumente. Če je družbena pogodba v notarski obliki, potem mora podjetnik najprej do notarja, da mu le-ta spremeni družbeno pogodbo v VEM obliko. Šele nato zastopnik podjetja z osebnim dokumentom, sklepom družbenikov in overjeno Izjavo lastnika objekta, pride na podstopek.

BRUTO NETO PLAČA

Referenti DATA točke SPOT Registracija imamo dolgoletne izkušnje pri opravljanju postopkov registracije podjetij in tudi sprememb, ki jih želijo narediti podjetniki zato sprememba sedeža podjetja za nas ne predstavlja hudega zalogaja.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja