Go to Top

Usposabljanje mladih za podjetništvo

Prihodnji teden se v Ljubljani začne program, ki bo omogočil usposabljanje mladih za podjetništvo, nevladništvo in aktivno iskanje zaposlitve. Poteka v okviru projekta MODEL M Slovenija. Mladim bodo pri vstopu v podjetništvo pomagali tudi Datini strokovnjaki.

izobraževanje

Prednosti in slabosti samozaposlitve

Ste razočarani glede zaposlitvenih možnosti? Morda je rešitev za vas samozaposlitev!

Več informacij

Projekt je namenjen mladim med 24. in 29. letom, ki si želijo inovativno iskati zaposlitev ali ustvariti svojo lastno.

Prijava na izobraževanje

V okviru projekta bodo po sedmih slovenskih regijah izvedena praktična usposabljanja, ki bodo v vsaki regiji trajala mesec in pol. Mladi bodo tako imeli priložnost pridobiti nova znanja, širiti socialno mrežo, spoznavati zanimive podjetnike in druge uspešne posameznike in se s pomočjo strokovnjakov odločiti, ali se zaposliti ali samozaposliti. V Ljubljani bodo udeležencem na voljo tudi Datini strokovnjaki.

Registracija podjetja je hitra, brezplačna in enostavna! Rezervirajte si svoj termin na 01 600 1530 ali nam pišite na data@data.si!

Bogdana Rejc, DataBogdana Rejc, Data

Svetovali bodo predvsem o prednostih in slabostih samozaposlitve in povedali, kako se da morebitne hobije in ideje pretvoriti v odlično podjetniško pot. Razložili bodo tudi postopek registracije podjetja (s. p. ali d. o. o.), ki je na VEM točki DATA brezplačen, hiter in enostaven

Kdo lahko sodeluje?

Program za izobraževanje in usposabljanje mladih se v Osrednjeslovenski regiji začne prihodnji teden, trajal pa bo do 20. aprila. Udeležba je brezplačna, število mest omejeno. V programu lahko sodelujejo:

  • osebe v starosti od 24 do 29 let, z najmanj srednješolsko izobrazbo (priporočljiva je višja ali visoka izobrazba), prijavljena v evidenco brezposelnih oseb na ZRSZ iz Osrednjeslovenske regije,
  • študent/ka, ki je zaključil/a študij ali je v zadnjem letniku le-tega in si želi najti zaposlitev oz. ustvariti svojo lastno organizacijo (profitno ali neprofitno),
  • izjemoma tudi drugi mladi, ki izkazujejo veliko željo za aktivno rešitev svoje situacije na področju iskanja/ustvarjanja zaposlitve.

Vse dodatne infousposabljanje mladihrmacije o projektu za usposabljanje mladih in navodila za prijavo najdete na www.model-m.si.

Prijava na izobraževanje

Več o projektu

Projekt »Model M Slovenija« za usposabljanje mladih sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Republika Slovenija (RS) – Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Urad RS za mladino. Traja od 1.8.2016 do 15.9.2018, z njim pa želi nosilec projekta, IRDO – Inštitut za razvoj družbene odgovornosti, v sodelovanju z regionalnimi partnerji in Zavodom RS za zaposlovanje v sedmih statističnih regijah za večjo zaposljivost in zaposlenost usposobiti vsaj 140 in pomagati zaposliti vsaj 32 mladih.

Prvo usposabljanje mladih je bilo letos januarja in februarja za mlade iz Savinjske regije – potekalo je v Celju. Naslednje, po ljubljanskem, pa bo maja in junija v Murski Soboti.

Prijava na izobraževanje

Morda vas zanima tudi:

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja