Go to Top

Testni izračun dohodnine 2021 – ga še niste prejeli od FURS-a?

Testni izračun dohodnine 2021 – kaj morate vedeti, če še niste prejeli informativnega izračuna od svojega davčnega organa

Testni izračun dohodnine 2021 lahko opravite tudi sami s pomočjo tudi s pomočjo našega brezplačnega spletnega kalkulatorja. Testni izračun dohodnine 2021 je priporočljivo izvesti s strani vsakega, saj imate po prejemu le 30 dni časa za preveritev ter vložitev (pravilnega) popravka. A kaj pomeni, če vam FURS izračuna ni še poslal? Vsekakor vam ni treba skrbeti. V pomoč pri pregledu informativnih izračunov dohodnine so vam lahko tudi naši davčni strokovnjaki z ogromno izkušnjami. Če bi potrebovali njihovo pomoč, nas pokličite na 01/600-1530 ali nam pišite na data@data.si ter se dogovorite za termin plačljivega svetovanja!

Informativni izračun plače

Testni izračun dohodnine 2021 – FURS pošilja informativne izračune dohodnine v dveh »odpremah«

FURS zavezancem pošlje informativne izračune dohodnine v dveh »odpremah«. Prve izračune odpošlje 31. marca, tako da so prve dohodnine bile v poštnih nabiralnikih v začetku aprila. Navadno prejme informativni izračun dohodnine v prvi odpremi približno polovica vseh zavezancev. Druga odprema zavezancem je običajno 31. maja. V tem, drugem svežnju, so običajno vključeni zavezanci, ki uveljavljajo vzdrževane družinske člane, tisti ki izkazujejo katastrski dohodek, dohodek iz tujine ali dohodek iz dejavnosti ipd.

Preverite vaš izračun dohodnine za leto 2021!

Testni izračun dohodnine 2021 – kako preveriti, če vam je FURS informativni izračun poslal?

Preveritev o izdaji izračuna dohodnine lahko izvedete tudi na spletnem portalu eDavki. Tam v iskalno polje vnesete svojo davčno številko in kliknete na Informativni izračun dohodnine za leto 2021.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.? Pokličite na 01/600-1530!

davčno svetovanje

PREVERITE IZOBRAŽEVANJA, KI JIH ORGANIZIRAMO PRI NAS!

Kaj morate storiti če vam FURS ne pošlje informativnega izračuna?

V kolikor zavezanec ne prejme informativnega izračuna do 15. junija, mora ta preveriti pri svojem lokalnem finančnem uradu, zakaj je temu tako. V kolikor mu informativni izračun dejansko ni bil izdan, mora do 31. julija sam vložiti napoved za odmero dohodnine.

Preberite tudi – Koliko znaša minimalna plača v 2022?

Nujno preverite pravilnost izračuna, ki vam ga pošlje FURS! Naš testni izračun dohodnine 2021 vam pri tem pomaga!

V kolikor zavezanec prejme informativni izračun dohodnine, mora ta preveriti pravilnost poslanega izračuna. Testni izračun dohodnine 2021, ki ga najdete na naši spletni strani, vam pomaga preveriti pravilnost tega informativnega izračuna. Če je izračun ali kakšen naveden podatek nepravilen, mora zavezanec najpozneje v 30 dneh od datuma odpreme izračuna vložiti ugovor pri pristojnem finančnem uradu.

Preberite tudi – Nagrade za poslovno uspešnost so lahko od 2022 (še) višje!

Testni izračun dohodnine 2021 za olajšavo za otroke med partnerji

Največ povpraševanj na temo dohodnine prejemamo prav od partnerjev z različnimi prihodki. Ti navadno želijo svojo davčno obremenitev zmanjšati na račun uveljavljanja otrok ali drugih vzdrževanih družinskih članov. Najbolj konkreten in optimalen izračun vam sicer lahko pomaga narediti naš davčni strokovnjak. A navkljub temu lahko tudi brezplačno preverite svojo davčno breme z našim brezplačnim kalkulatorjem za testni izračun dohodnine 2021 – olajšava za otroke. S pomočjo tega kalkulatorja lahko določite najbolj optimalno izbiro uveljavljanja otrok in drugih vzdrževanih članov pri dohodnini med dvema partnerjema.

Postanite stranka našega računovodskega servisa!

Testni izračun dohodnine 2021 – kdaj boste morali plačati odmerjeni znesek?

V roku 60 dni od odpreme informativnega izračuna dohodnine s strani FURS, mora zavezane poravnati odmerjeni znesek – po plačilnem nalogu, ki je priložen v pošiljki. Pozor tisti, ki ste banko menjali v zadnjih 60 dneh (npr. menjava računa pri Sberbank). FURS bo namreč morebitno vračilo preplačane dohodnine izvedeno na zadnji odprti račun pri banki v 60 dneh od datuma odpreme. V primeru, da ste menjali banko, sporočite FURS-u nove podatke!

Želim se prijaviti na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja