Go to Top

Banka Sberbank v Sloveniji je kupljena s strani NLB-ja! Kaj pa v tujini?

Banka Sberbank v Sloveniji je kupljena s strani NLB-ja! Kaj pa v tujini? - Data d.o.o.

Banka Sberbank Slovenija je v celoti NLB-jeva, komitentom ne bo treba menjati niti bančne kartice!

Banka Sberbank je kot skupina zašla v likvidnostne težave in včeraj je skupaj z Banko Slovenije v poznih urah prišla do rešitve. Tako je Banka Sberbank Slovenja prešla v celoti pod lastništvo NLB-ja. Komitentom tako ne bo potrebno niti menjati banke. Kako pa poteka reševanje preostalih delov skupine Sberbank na Hrvaškem, v Avstriji, v Bosni in Hercegovini ter Srbiji? Mimogrede, razmišljate o ustanovitvi podjetja? Storite to pri nas! Pokličite nas na 01/600-1530 ali pa nam pišite na data@data.si.

Informativni izračun plače

Banka Sberbank – vse pogodbe nespremenjene, obstoječi računi in kartice veljavne

S tem ko je banka Sberbank bila prevzeta s strani NLB-ja, je zagotovljeno nemoteno poslovanje njenih strank. Te lahko tako nemoteno in predvsem »neomejeno« dostopajo do svojih vlog. V sporočilu za javnost so obvestili stranke, da bodo vse pogodbe ostale nespremenjene, obstoječi računi in kartice pa veljavni. To je vsekakor dobra novica - tako za fizične osebe, kot za marsikatera podjetja. Predvsem pomembno je dejstvo, da omejitev pri dvigovanju na 400 evrov gotovine ne bo več. Stranke Sberbank lahko že danes dvigujejo gotovino na bankomatih NLB-ja brez provizij.

Preberite tudi: Kdaj v pokoj?

podjetniško svetovanje

Kako se izpolni UPN plačilni nalog?

Banka Sberbank Avstrija ne bo prevzeta in je obsojena na propad

Matična družba banke oz. banka Sberbank Europe AG bo prešla v t.i. normalne postopke povezane z insolventnostjo. Banka Sberbank Hrvaška pa bo v celoti kupljena s strani Hrvatske Poštanske Banke d.d. (HPB). Banka Sberbank Avstrija bo po odločitvi avstrijskega nadzornega organa propadla. Vloge v njej so pokrite - do 100.000 evrov za zavarovane depozite in odškodninski zahtevki vlagateljev do 20.000 evrov. Za "začasno krite depozite" (dobropise, ki izhajajo iz prodaje zasebne nepremičnine) lahko odškodnina znaša do 500.000 evrov. Odškodnina se bo izplačala po zagotovilih hitro in ne glede na kraj bivanja stranke, saj jih po informacijah banke, večino prihaja iz Nemčije. Odločeno je bilo da propad te hčerinske družbe ne bi prinesla negativnih posledic za avstrijski bančni trg.  Zaenkrat zadnja informacija o madžarski podružnici potrjuje, da bo tudi ta bila zaprta. Švicarska Banka Sberbank ostaja odprta in zapiranja ostalih podružnic ne vplivajo na njeno delovanje.

 PRIJAVITE SE NA BREZPLAČNI  WEBINAR  ZASLUŽI DENAR S SVOJIM HOBIJEM ALI IDEJO!

Banka Sberbank je tudi v Bosni in Hercegovini, na Češkem, Madžarskem in v Srbiji

V insolventnih postopkih bo končala tudi češka podružnica. Na Češkem so depoziti tudi zavarovani do 100.000 evrov. Srbska podružnica bo kupljena s strani AIK banke in po poročanju ta tudi uspešno zaključuje postopke nakupa. Banka Sberbank v Bosni in Hercegovini je po zadnjih informacijah prevzeta s strani ASA Banke.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

DATA d.o.o.SPOT

 

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

 
 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja