Go to Top

Solidarnostni dodatek za upokojence bo izplačan v petek!

Solidarnostni dodatek za upokojence – koliko bo znašal?

Solidarnostni dodatek za upokojence bo izplačan 14.1.2022. Gre za dodatek, ki je bil predviden v PKP 10. Mimogrede, razmišljate o ustanovitvi podjetja? Zakaj tega ne storite pri nas na naši Dati točki? Odprete lahko s.p. ali pa ustanovite d.o.o.! Za več informacij nas lahko vedno pokličete na 01/600-1530 ali pa nam pišete na data@data.si.

Informativni izračun plače

Solidarnostni dodatek za upokojence – izplačilo bo 14.1.2022

Solidarnostni dodatek za upokojence bo na račune upravičencev v petek, 14.1.2022 izplačal Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije. Z dodatkom se želi zagotoviti višja socialna varnost upokojencem z nižjimi pokojninami, brezposelnim prejemnikom nadomestil iz invalidskega zavarovanja ter tistim, ki prejemajo poklicne pokojnine.

Ob redni zaposlitvi lahko odprete popoldanski s.p.! Storite to na Dati!

davčno svetovanje

Preberite tudi – Koliko bo znašala minimalna plača v 2022?!

Koliko bo znašal?

Solidarnostni dodatek za upokojence ter za uživalce invalidskih nadomestil za brezposelne osebe s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji bo ZPIZ izplačal v treh različnih višinah. Za lažji pregled prilagamo tabelo:

Višina pokojnine oz. nadomestila Višina solidarnostnega dodatka
do 523 evrov 300 evrov
od 523,01 do 628 evrov 230 evrov
od 628,01 do 732 evrov 130 evrov

Pri določitvi višine solidarnostnega dodatka za upokojence se bo upoštevala višina pokojnine, ki so jo upokojenci prejeli v decembru 2021.

Preverite, katera podjetniška izobraževanja izvajamo na Dati!

Ne bo se štel v dohodnino

Solidarnostni dodatek za upokojence se ne bo upošteval pri uveljavljanju pravic po predpisih, ki urejajo pravice iz javnih sredstev, razen pri izredni socialni pomoči. Ne bo niti podlaga za obračun dohodnine ter prispevka za obvezno zdravstveno zavarovanje.

Postanite stranka našega računovodskega servisa DATA!

Februarja višje pokojnine!

Nedavno smo pisali tudi, da je prišlo do nekaterih sprememb pri upokojevanju. S februarjem se tako pričakujejo višje pokojnine. Prav tako v tem članku lahko preverite, koliko letnega dodatka bodo prejeli upokojenci. Mimogrede, preverite tudi, kako lahko pridete do izpisa o delovni dobi.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja