Go to Top

Slovenija nevarna država!

Slovenija z današnjim dnem ne velja več za varno državo kar zadeva nevarnost za okužbo s COVID-19. S tem, ko se je število okužb včeraj povečalo za 24, se je dvignila 14-dnevna incidenca nad 10, natančneje na 10,64. To pa je meja, ki jo je Slovenija postavila, da se države še štejejo za varne.

PODJETNIŠKA IZOBRAŽEVANJA NA DATI

Kaj uvrstitev Slovenije na rumeni seznam pomeni za naše gospodarstvo? Bodo zaposleni v slovenskih podjetjih še lahko brez karantene šli na poslovno pot v drugo državo?

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Bomo še lahko potovali v druge države?

Uvrstitev Slovenije na rumeni seznam, po naših nacionalnih kriterijih, predstavlja zgolj podlago za nadaljnje zaostrovanje ukrepov proti širjenju. Zaenkrat Slovenija po priporočilih EU še vedno velja za varno državo. Tudi Hrvaška Slovenijo še vedno šteje za varno državo, zato boste trenutno še lahko šli na dopust na Hrvaško brez obvezne karantene. Pred vsako nameravano potjo pa je dobro preveriti kakšni morebitni ukrepi veljajo za potnike iz Slovenije. Kot smo že omenili lahko države EU same določajo mejne vrednosti in ukrepe. Seveda pa je še vedno odprto vprašanje ali se boste lahko vrnili v Slovenijo brez, da bi vam bila odrejena obvezna 14-dnevna karantena!

Nadomestilo plače za čas karantene

Slovenija odgovorila EU – sami bomo odločali, katero državo štejemo za varno!

Potrebujete pomoč pri uveljavljanju pravic iz Četrtega protikoronskega paketa? Pošljite povpraševanje!

Manja Veličkovič, univ. dipl. prav., DataManja Veličkovič, univ. dipl. prav., Data

V začetku meseca julija je Evropska Unija objavila seznam držav, ki jih šteje za varne države in lahko v EU vstopajo brez omejitev. Seznam za države članice ni obvezujoč, ampak velja zgolj kot priporočilo. Slovenija se je na priporočila odzvala z odločitvijo, da bomo sami odločali, katero državo štejemo za varno in katero ne.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Če je država uvrščena na rumeni seznam, lahko državljan Slovenije in tujec s stalnim ali začasnim prebivališčem v Sloveniji, če prihaja iz držav članic EU oziroma schengenskega območja, v Slovenijo vstopi brez karantene. Za druge osebe je ob vstopu obvezna 14-dnevna karantena. Razen če sodijo med katerokoli izmed 15 izjem v 10. členu vladnega odloka o ukrepih na mejah za preprečitev širjenja COVID-19.

BRUTO NETO PLAČA

Slovenija na rumenem seznamu po slovenskih pravilih

Slovenija se na rumeni seznam uvršča po mejnih vrednostih, ki smo jih sami postavili. S tem, ko se je število okužb včeraj povečalo za 24, se je dvignila 14-dnevna incidenca nad 10, natančneje na 10,64. To pa je meja, ki jo je Slovenija postavila, da se države še štejejo za varne.

MINIMALNI in MAKSIMALNI ZNESEK ZA MALICO

MNZ

 

Vir: MNZ

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na [email protected].

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja