Go to Top

Subvencije za zaposlovanje tudi v 2021

Subvencije za zaposlovanje od Zavoda za zaposlovanje

Subvencije za zaposlovanje Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje so ponovno na voljo tudi v letu 2021. Izkoristite subvencije za zaposlovanje v sklopu programov Zaposli.me, Trajno zaposlovanje mladih, Zelena delovna mesta in Spodbude za zaposlovanje v učnih delavnicah.

Izračunajte si plačo!

Potrebujete zanesljivo računovodstvo

Sabina Dimnik, DataSabina Dimnik, Data

Subvencije za zaposlovanje prek javnega povabila ”Zaposli.me”

 ”Zaposli.me” je program Zavoda za zaposlovanje, ki je namenjen spodbudi zaposlovanja brezposelnih oseb starejših od 50 let ter tistih, ki imajo najmanj 30 let in so vsaj leto dni prijavljene v evidenci brezposelnih oziroma imajo nedokončano ali končano največ osnovnošolsko izobrazbo.  Subvencije za zaposlovanje prek tega povabila so na voljo tudi osebam, ki so po vključitvi v programe socialne aktivacije znova postali dejavni na trgu dela, so prejemniki denarne socialne pomoči ali pa so postali brezposelni zaradi posledic epidemije ter, če od zaključka njihove zaposlitve v programu javnih del še ni minilo 12 mesecev.

Višina mesečne subvencije za zaposlovanje je odvisna kriterijev, ki jih kandidat izpolnjuje:

  • 416 EUR,če ustreza 1 kriteriju iz ciljne skupine,
  • 500 EUR,če ustreza 2 kriterijema,
  • 583 EUR, če ustreza 3 kriterijem,
  • 666 EUR, če ustreza 4 ali več kriterijem.

Pričakuje se, da kandidate zaposlite za polni delovni čas ter za najmanj 12 mesecev. Za sorazmerno nižjo mesečna subvencijo lahko zaposlite invalide, ki lahko v skladu z odločbo o invalidnosti delajo le krajši delovni čas, vendar ne krajši od 20 ur.

 PRIJAVITE SE NA SEMINAR ZASLUŽI DENAR S SVOJIM HOBIJEM ALI IDEJO!

Spodbude za trajno zaposlovanje mladih 2020

Delodajalci lahko izkoristite subvencije za zaposlovanje v okviru subvencije za zaposlovanje mladih, ki še niso dopolnili 30 let in so prijavljeni v evidenci brezposelnih. Po novem subvencija vključuje tudi mlade s stalnim prebivališčem v Vzhodni Slovenija. Mesečna subvencija znaša 208 EUR in se lahko izplačuje največ 24 mesecev.

Za vas spremljamo aktualno dogajanje in novosti s področja podjetništva – ostanite na tekočem:

Preberite tudi: Kdaj v pokoj?

Želite registrirati s.p.?

Zelena delovna mesta 2021

S programom subvencij za spodbujanje zaposlovanja brezposelnih na zelenih delovnih mestih lahko pridobite mesečno subvencijo v višini 340 EUR, ki se lahko izplačuje največ 24 mesecev. Med področja z največjim potencialom za takšno zaposlovanje spadajo gozdno-lesno verigo, učinkovito rabo naravnih virov, proizvodnjo energije iz obnovljivih virov, povečanje energetske učinkovitosti in trajnostni turizem.

Informativni izračun za normirance

Subvencije za zaposlovanje oseb iz programa Učne delavnice 2020

Za spodbude za zaposlitev lahko kandidirate tudi za udeležence praktičnega usposabljanja iz programa Učne delavnice. Do mesečne subvencije v višini 740 EUR  so upravičeni delodajalci za najmanj 6-mesečno zaposlitev oseb za polni delovni čas. V primeru, da podaljšate delovno razmerje za nadaljnjih 6 mesecev, prejmete dodatnih 6 mesečnih subvencij v enakem znesku.

Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja