Go to Top

Samostojni podjetnik posameznik

Samostojni podjetnik posameznik

Samostojni podjetnik posameznik je oseba, ki se je odločila, da bo vstopila na podjetniško pot in na trgu opravljala gospodarsko dejavnost. Pri prehodu v podjetništvo se osebam, ki razmišljajo, da bi se registrirali kot samostojni podjetnik posameznik, poraja veliko vprašanj z različnih področij. Zato smo v podjetju DATA razvili paleto storitev, ki so bodočim podjetnikom v veliko pomoč na njihovi poti.

Informativni izračun plače

 

Samostojni podjetnik posameznik, pridruži se nam na naših brezplačnih izobraževanjih

Potrebujete zanesljivo računovodstvo

Sabina Dimnik, DataSabina Dimnik, Data

Informacije o podjetništvu so za osebe, ki se odločajo, da bi postale samostojni podjetnik posameznik, ključnega pomena. Preden se oseba odloči, da bo postala samostojni podjetnik , predlagamo, da se v podjetju DATA d.o.o. udeleži brezplačnih predavanj, ki jih tedensko izvajamo prek aplikacije Zoom: Zaslužite denar s svojim hobijem in idejo ter Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja. Več o vsebini predavanj in prijavi nanju si preberite na tej povezavi.

Regres za upokojence 2021

Podjetniški svetovalci na DATA točki SPOT registracije so na voljo za vprašanja glede ustanavljanja statusa

Odgovarjajo na vprašanja glede postopka, dokumentov, ki so potrebni za registracijo, glede Izjave lastnika objekta za poslovni naslov, glede dejavnosti, pogojev za opravljanje le-teh, prijave davčnih podatkov in postopka prijave v zavarovanje. Tudi še po registraciji podjetja samostojni podjetnik posameznik lahko na DATA točki SPOT prejme informacije glede prijav, odjav in sprememb zavarovanja, glede načina vstopa v sistem DDV, glede spreminjanja podatkov podjetja in podobno.

Pravni nasvet

Pravni svetovalci svetujejo glede zakonodaje, v času epidemije tolmačijo vladne ukrepe

Samostojni podjetnik posameznik sklepa z naročniki pogodbe o poslovnem sodelovanju. Naši pravni svetovalci mu pomagajo pri pregledu pogodbe, razložijo člene pogodbe in svetujejo pri pripravi take pogodbe. Pogosto se samostojni podjetnik pri opravljanju svoje dejavnosti znajde v primežu zapletene zakonodaje, ki je ne razume. Pravni svetovalci mu razložijo zakone in pojasnijo delovanje le-teh v praksi. Svetujejo in pripravljajo pogodbe o zaposlitvi in druge delovno-pravne akte. Več o področju svetovanja pravnih svetovalcev si lahko samostojni podjetnik posameznik prebere na tej povezavi.

Želim se prijaviti na e-novice

Samostojni podjetnik posameznik si v podjetju DATA d.o.o. lahko pomaga z nasveti kadrovskega svetovalca in davčnega svetovalca

Kako optimizirati poslovanje podjetja? Podjetje bi prenesel na družinskega člana. Kako to storim brez prevelikih stroškov in davkov? Kako najdem ustrezen kader za svoje podjetje? Moram objaviti prosto delovno mesto na zavodu za zaposlovanje? Kaj vse lahko pričakujem na zaposlitvenem razgovoru? To so le nekatera vprašanja, ki si jih pogosto zastavlja samostojni podjetnik posameznik po začetku poslovanja.

 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja