Go to Top

Data uspešna na Javnem razpisu SPOT regije 2018-2022

SPOT

Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, tuje investicije in tehnologije je 2.2.2018 objavila Javni razpis za financiranje izvajanja celovitih podpornih storitev za potencialne podjetnike in podjetja v okviru Slovenskih poslovnih točk za obdobje od 2018 do 2022 – SPOT REGIJE 2018-2022 – za statistično regijo Jugovzhodna Slovenija, Osrednjeslovenska in Primorsko – notranjska.

Predmet javnega razpisa je financiranje izvajanja brezplačnih storitev na 3 slovenskih poslovnih točkah. V vsaki od navedenih statistični regiji na območju Republike Slovenije bo financiran en SPOT regije za ciljno skupino v obdobju od 1.3.2018 do 31.12.2022. Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

Skupinsko svetovanje bo koristilo vsem, ki želijo razumeti razliko med s.p. in d.o.o. ter spoznati postopke pred, med in po ustanovitvi svojega podjetja.

Na razpis se je uspešno prijavila Gospodarska zbornica Slovenije s konzorcijskimi partnerji: Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, Območna-obrtno podjetniška zbornica Domžale, Območna obrtno-podjetniška zbornica Logatec in DATA d.o.o.

Odobri se sofinanciranje v višini do 2.163.400 evrov. Operacija se bo izvajala v statistični regiji Osrednjeslovenska, ki je uvrščena v Zahodno kohezijsko regijo. Predmet javnega razpisa je financiranje brezplačnih storitev na 12 slovenskih poslovnih točkah (SPOT regije). Sedež SPOT Osrednjeslovenske regije je Gospodarska zbornica Slovenije, Dimičeva ulica 13, 1504 Ljubljana.

Aktivnosti, ki se bodo izvajale:

  • Promocija podjetniške kulture
  • Izvajanje celovitih podpornih storitev za potencialne podjetnike in mikro, mala in srednje velika podjetja
  • Povezovanje različnih institucij in vzpostavljanje partnerstev za spodbujanje podjetništva na lokalni in regionalni ravni
  • Evidentiranje potreb na lokalni in regionalni ravni in poročanje po zaznanih administrativnih ovirah

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja