Go to Top

Prodaja na stojnicah – vse informacije na enem mestu!

Prodaja na stojnicah ni nova poslovna ideja, še manj inovacija na področju ekonomije, je pa odličen vir za generiranje zaslužka v prazničnih dneh. Prodaja na stojnicah je lahko tudi priložnost za manjše podjetnike, da s svojimi izdelki skušajo razširiti tržne deleže. Vendar morajo pri tem (po)skrbeti za transparentno poslovanje, ki bo urejeno skladno z zakonodajo.

Informativni izračun plače

Temu namensko želimo pravniki Data podjetnike še posebej opozoriti, da pred izvajanjem prodaje na stojnicah, registrirajo ustrezno dejavnost po Standardni klasifikaciji dejavnosti. V nasprotnem primeru se lahko znajdejo v prekršku pri izdajanju računov. Prodaja na stojnicah je v prazničnem času pogosto pod drobnogledom tržnih inšpektorjev RS.

Prodaja na stojnicah – katera dejavnost mora biti registrirana?

Vsi tisti, ki katerih namen je prodaja na stojnicah – samostojni podjetniki, zaposlene osebe s popoldanskim s.p. ali nekdo, ki ima priglašeno osebno dopolnilno delo – morajo imeti med izvajanjem dejavnosti pri prodaji na stojnicah registrirano šifro dejavnosti:

Ustanavljate s.p. ali d.o.o.? Pri nas je to enostavno - rezervirajte si termin na 01 600 1530

Bogdana Rejc, DataBogdana Rejc, Data

  • 810 Trgovina na drobno na stojnicah in tržnicah z živili, pijačami in tobačnimi izdelki;
  • 820 Trgovina na drobno na stojnicah in tržnicah s tekstilom in obutvijo;
  • 890 Trgovina na drobno na stojnicah in tržnicah z drugim blagom med katere sodijo: trgovina na drobno na stojnicah ali tržnicah z drugimi izdelki, s preprogami, knjigami, igračami ali okraski, z gospodinjskimi napravami in zabavno elektroniko, s ploščami in videokasetami.
Finančne in organizacijske prednosti ter slabosti samozaposlitve.

Registracija ustrezne dejavnosti brezplačno na VEM točki DATA!

Registracijo lahko uredite tako, da vsaj nekaj dni pred prodajo na stojnicah spremenite podatke podjetja. Na VEM točki podjetja DATA d.o.o. imamo sistem naročanja strank, kjer prejmete prost termin in se na postopek spremembe zglasite z osebnim dokumentom. Referent vam svetuje, za Vas preko portala e-Vem vnese novo dejavnost ter odgovori na vaša vprašanja. V dveh do treh dneh prejme podjetnik sklep o spremembi podatkov podjetja. Agencija RS za javnopravne evidence in storitve (Ajpes) vpiše nove dejavnosti podjetja med obstoječe. Zatem lahko podjetnik povsem zakonito prodaja na stojnicah in izda račun za dejavnost, ki jo je dodal.

Več informacij o postopkih spreminjanja podatkov aktivnih podjetij, ki jih zahteva prodaja na stojnicah, vam lahko posredujejo naši strokovnjaki VEM točke DATA. Dosegljivi so na telefonski številki 01 600 15 30 ali na elektronskem naslovu [email protected].

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na [email protected].

Morda vas zanima tudi:

  1. Izplačilo poslovne uspešnosti (božičnica) je lahko NEOBDAVČENO!
  2. Dodatek za delovno dobo – Kako se obračuna? 
  3. Pravica do odpravnine tudi ob prenehanju pogodbe o zaposlitvi za določen čas
  4. Gotovinsko poslovanje med podjetji
  5. Minimalna plača z novim letom višja!

 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja