Go to Top

Prijava nezgode – za delodajalca s 1.9. obvezna e-vloga!

Prijava nezgode – za delodajalca s 1.9. obvezna e-vloga! - Data d.o.o.

Prijava nezgode in poškodbe pri delu - s strani delodajalca obvezna oddaja prijave preko spleta v treh dneh

Prijava nezgode in poškodbe pri delu s strani delodajalca bo kmalu strogo elektronska. Papirnati obrazec se s 1. septembrom ukinja! Kar pred tem datumom ne smete kot delodajalec pozabiti, je to, da pooblastite osebo za elektronsko oddajo prijave morebitne nezgode!

Ustanovite s.p. ali d.o.o. na Dati! Pokličite na 01/600-1530!

Prijava nezgode ali poškodbe za delodajalce s 1.9. popolnoma elektronska!

S septembrom se bo dosedanji papirnati obrazec ER-8 ukinil in prijava nezgode bo tako možna le še prek portala SPOT. Elektronska prijava nezgode bo poenostavila postopke za delodajalce, omogočila ažurno obveščanje osebnih zdravnikov o nesrečah in uveljavila učinkovitejši nadzor.

Informativni izračun plače

Prijava nezgode in pooblastitev osebe, ki bo morala izvesti prijavo v 3-eh dneh

Z uvedeno spremembo bo prijava nezgode možna s strani pooblaščene osebe, le v kolikor bo ta oseba predhodno pooblaščena za procesno dejanje »ePrijava NPD« prek spletnega obrazca. Izpolnjen obrazec za pooblastitev morajo delodajalci čimprej poslati na najbližjo SPOT točko, saj bo v nasprotnem primeru bo prijava nezgode možna le za imenovane zastopnike podjetja s kvalificiranim digitalnim potrdilom.

Preberite tudi – Dodatek do minimalne plače, kdaj se izplača?

podjetniško svetovanje

Preberite še – Kilometrina 2022, kaj se je spremenilo?

Kako poteka prijava nezgode in kako je sestavljen obrazec za prijavo?

Nova elektronska prijava nezgode ali nesreče pri delu, kot tudi morebiten priklic prijave, mora biti izveden v skladu z Pravilnikom o prijavi nezgode in poškodbe pri delu. Obrazec, ki ga odda delodajalec, po novem elektronsko, je sestavljen iz splošnega in zdravniškega dela. Splošni del obrazca izpolni delodajalec preko sistema SPOT. Delodajalec mora obrazec izpolniti v skladu s predpisi o varnosti in zdravju pri delu oziroma poškodb pri delu, v skladu s predpisi o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju ter javnem zdravju.

Informativni izračun za normirance

Zdravniški del pa preko sistema ZZZS prejme izbrani osebni zdravnik poškodovanca. Ta nato izpolni še zdravstveni del obrazca, do katerega pa delodajalec ni upravičen, razen če ga mu poškodovanec sam razkrije.

Kaj je treba vedeti, če želite poslovati kot normiranec s.p.?

Prijava nezgode mora biti zadnja v mislih delodajalca!

Ni pomembna le pravočasna prijava nezgode, temveč je v podjetju primerno poskrbeti za zaposlene tudi z zakonom zahtevanimi usposabljanji iz varstva in zdravja pri delu, zdravniškimi pregledi pri medicini dela in posodobljenimi ocenami tveganj na delovnem mestu. Več kot na mestu je tudi preveriti s pomočjo pravnika, ali imate urejene vse interne akte in pravila, ki so zahtevani s strani delovnopravne zakonodaje.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

DATA d.o.o.SPOT

 

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

 

 
 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja