Go to Top

Podjetje – samostojni podjetnik ali d.o.o.? Kakšne so razlike?

Podjetje lahko enostavno, hitro in brezplačno ustanovite na Data točki!

Podjetje, ki bo samo vaše? Podjetje, kjer boste vi šef? Vas že od zmeraj mika, pa nimate poguma za samo ustanovitev? Ravno zato smo tukaj mi, da vam pomagamo najti še tisti delček, ki vam manjka, da se boste odločili za ustanovitev podjetja! Data ima več kot 30 let izkušenj pri pomoči bodočim in obstoječim podjetnikom. Še preden se odločite za registracijo podjetja, se posvetujte z našimi podjetniškimi svetovalci. Pokličite lahko na 01/600-1530 ter se dogovorite za termin svetovanja. V kolikor pa želite le ustanoviti podjetje, pa storite to na naši Data točki! Termin lahko rezervirate tudi prek spletnega obrazca!

Ustanovite podjetje na Dati! Pokličite 01/600-1530!

Najpogostejši obliki podjetij sta d.o.o. in s.p.

Odprtje družbe z omejeno odgovornostjo in registracijo statusa samostojnega podjetnika lahko opravite na Data točki! Preden se odločite, da boste odprli eno ali drugo podjetje, je smiselno poznati razlike med s.p. in d.o.o. Nekaj najbolj splošnih razlik predstavljamo v spodnji tabeli, za bolj podrobno svetovanje pa lahko kontaktirate naše podjetniške svetovalce.

s.p. d.o.o.
Osebna odgovornost Da – odgovarjate z osebnim premoženjem Ne – odgovarja se le z vloženim kapitalom/kapitalom podjetja
Osnovni kapital Ni potreben 7500 evrov (v denarju, sredstvih ali kombinirano) – na DATA točki možno samo v denarju
Postopek ustanovitve Brezplačen na DATA točki Brezplačen na DATA točki
Obdavčitev dobička 16 %, 26 %, 33 %, 39 %, 45 % (dohodninska lestvica) Davek od dohodkov pravnih oseb
Vodenje poslovnih knjig Normirani odhodki (80 %), enostavno knjigovodstvo, dvostavno knjigovodstvo Normirani odhodki (80 %), dvostavno knjigovodstvo

Informativni izračun plače

podjetniško svetovanje

Popoldanski s.p. lahko odprete ob redni zaposlitvi!

Podjetje potrebuje pomoč davčnih in pravnih svetovalcev!

Še preden ustanovite podjetje (naj si bo to s.p. ali d.o.o.), je treba poznati tudi davčni in pravni poslovanja podjetja. Naši davčni svetovalci vam bodo med drugim svetovali glede davčne optimizacije, prav tako pa sodelujejo s Finančno upravo Republike Slovenije. Tudi pravni svetovalci lahko igrajo pomembno vlogo za podjetje oz. podjetnika. Ne le, da so vam v pomoč pri tolmačenju obsežne zakonodaje, ki jo morajo poznati podjetniki, pomagajo vam lahko tudi pri pripravi številnih internih aktov, ki jih potrebujete. Če želite, da bo vaše podjetje poslovalo tako kot mora, se dogovorite za termin plačljivega svetovanja z našimi svetovalci. Pokličite nas lahko na 01/600-1530 ali nam pišete na [email protected] za več informacij.

Preberite tudi – Koliko znaša minimalna plača v 2022?

Potrebovali boste tudi računovodjo!

Preden ustanovite podjetje, je skorajda nujno, da najdete tudi odličnega računovodjo. Vsekakor pa priporočamo, da to storite preden dejansko začnete opravljati dejavnost. Vodenje poslovnih knjig lahko prepustite tudi našemu računovodskemu servisu Data, tako, da se boste lahko vi osredotočili na preostanek dela, ki ga zahteva vaše podjetje. Naš računovodski servis ima več kot 30 let izkušenj! Za ponudbo naših storitev smo prav tako dosegljivi na 01/600-1530!

Ostanite na tekočem in se prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja