Go to Top

Odprite d.o.o. v nekaj korakih na Data točki!

Odprite d.o.o. v nekaj korakih na DATA točki in s poslovanjem pričnite v desetih dneh od pričetka postopka registracije!

V kolikor vas pred ustanovitvijo podjetja skrbijo še določena vprašanja, stopite v stik s podjetniškimi svetovalci podjetja Data, ki že več kot 30 let pomagajo posameznikom pričeti poslovno pot. Pokličite telefonsko številko 01 600 1530 ali pa nam pišite na data@data.si za ponudbo svetovanja. Ne pozabite, pri nas na Data točki lahko registracijo podjetja opravite brezplačno!

Brezplačno registrirajte podjetje!

Odprite d.o.o. v nekaj korakih – prvi korak so informacije

Na postopek registracije morajo družbeniki priti pripravljeni. Za začetek se morajo odločiti, s kakšnim zneskom kapitala bodo registrirali družbo. Pri večosebni d.o.o. se morajo družbeniki tudi dogovoriti o višini deleža kapitala, ki ga bo vsak posameznik vložil v družbo. Dogovoriti se morajo o:

  • zastopniku ali več njih;
  • pripraviti unikatno ime družbe;
  • izbrati dejavnosti družbe in določiti glavno dejavnost;
  • poznati morajo posebne pogoje, če jih je potrebno izpolnjevati za posamezno dejavnost;
  • sprejeti morate odločitev, na kakšen način bodo določili dobiček družbe.

Ob tem pa se morajo družbeniki tudi uskladiti glede napovedi prihodkov in odhodkov za tekoče leto poslovanja. Pri tem vam lahko pomaga računovodja. Za ponudbo računovodskih storitev lahko povprašate v računovodskem servisu DATA.

Izračunajte si vašo plačo z Data kalkulatorjem!

Popoldanski s.p. lahko odprete ob redni zaposlitvi!

Odprite d.o.o. v nekaj korakih – drugi korak je postopek na DATA točki

DATA točka ima sistem naročanja strank. Po pridobitvi termina za postopek registracije se morajo družbeniki uskladiti glede prihoda na DATA točko. S seboj morajo imeti veljavne osebne dokumente in po potrebi tudi overjeno izjavo lastnika objekta za poslovni naslov družbe, če nihče med družbeniki ni lastnik ali vsaj solastnik lokacije, kjer bo poslovni naslov družbe. Skozi postopek registracije družbenike vodi referent DATA točke. Skupaj z njim pripravijo kompletno dokumentacijo za d.o.o., ki jo družbeniki osebno podpišejo.

Dnevnice – koliko znašajo v 2023?

Odprite d.o.o. v nekaj korakih – tretji korak je odprtje začasnega računa na banki

Po pripravi in podpisu dokumentov referent DATA točke izroči dokumente potrebne za odprtje začasnega računa na izbrani banki. Tja družbeniki nakažejo kapital družbe. Potem banka izda potrdilo o vplačilu kapitala, ki ga družbeniki potem čim hitreje vrnejo referentu DATA točke. Ob prejemu originalnega potrdila o vplačilu kapitala referent vlogo elektronsko odda na registrsko sodišče. Sodišče pregleda podatke družbe in v približno tednu dni izda sklep o vpisu v poslovni register. Družbeniki družbe ga prejmejo na naslov, ki so ga določili ob registraciji na DATA točki.

Koliko znašajo prispevki za s.p. v 2023?

Odprite d.o.o. v nekaj korakih – četrti korak je sprememba začasnega računa na banki v poslovni račun

Po prejemu sklepa o vpisu v poslovni register, se družbeniki vrnejo nazaj na banko in banka začasni račun spremeni v TRR račun. Družba lahko začne s poslovanjem. Osnovni kapital družbe boste namenili za tekoče poslovanje d.o.o.. Po registraciji d.o.o. in njenem vpisu v register podjetij, boste družbeniki razmišljali o morebitnem vstopu v sistem DDV, o zaposlovanju v družbi in o podpisu pogodb o poslovnem sodelovanju s partnerji v poslu.

Izberite zanesljiv računovodski servis!

Odprite d.o.o. v nekaj korakih – peti korak je lahko pomoč svetovalcev DATA

Svetovalci podjetja DATA vam lahko pomagajo, vam svetujejo in vas usmerjajo prav pri vseh korakih odprtja d.o.o.. In seveda tudi po tem, ko že poslujete! Podjetniški svetovalci vam svetujejo glede postopka registracije d.o.o. , glede pravil imena firme, poslovnega naslova in dejavnosti. Svetovalci pravne službe vam pridejo prav pri tolmačenju zakonodaje, pri pregledu in pripravi pogodb, pravilnikov in sklepov. Naši davčni svetovalci pa vam lahko svetujejo glede davkov in finančnih obveznosti.

Pokličite na telefonsko številko 01 600 1530 ali pa nam pišite na data@data.si za ponudbo strokovnega svetovanja.

Ostanite na tekočem: prijavite se na e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja