Go to Top

Odpiranje popoldanskega sp je trend zaradi dodatnega zaslužka!

Odpiranje popoldanskega sp

Odpiranje popoldanskega sp je v porastu. Za tako obliko podjetništva se odločajo zaposleni, ki si želijo zaslužiti dodaten evro in tako povečati svoje prihodke.

Informativni izračun plače

Kdo se odloči za odpiranje popoldanskega sp?

Vsak, ki želi poleg plače še dodatno zaslužiti. Imate hobi in v prostem času izdelujete ročno izdelane izdelke in bi jih radi prodali? Pečete slastna peciva, jih delite prijateljem, zakaj le njim? Krasno prepevate in ljudje sprašujejo, če bi petja učili še njih? Iščete dodaten zaslužek, ker bi si radi kupili stanovanje? Ogromno je razlogov, da se ljudje opogumijo in odločijo za odpiranje popoldanskega sp ter se počasi in previdno podajo na podjetniško pot.

 PRIJAVITE SE NA SEMINAR ZASLUŽI DENAR S SVOJIM HOBIJEM ALI IDEJO!

Kdo se lahko odloči za odpiranje popoldanskega sp?

Redno zaposleni posamezniki, ki ste zaposleni v podjetju in zavarovani za polni delovni čas (40ur/tedensko) in niste davčni dolžnik. Pri tem ali imate pogodbo o zaposlitvi za določen ali nedoločen čas, ne igra vloge. Če ste zaposleni za polovični delovni čas (ali različno število ur), potem odpiranje popoldanskega sp za vas ni možno.

podjetniško svetovanje

Kaj je dobro storiti, preden se odločite za odpiranje popoldanskega sp?

Zelo pomembno je, da zberete čim več informacij o tem, kaj to je popoldanski sp, kakšne stroške boste imeli s podjetjem, katere dejavnosti in koliko jih je dobro izbrati, kakšna so pravila glede imena firme in pravila glede poslovnega naslova podjetja, datuma odprtja, so kakšni pogoji za opravljanje dejavnosti, na kakšen način boste vodili finančni del poslovanja svojega podjetja, kaj je potrebno storiti po registraciji podjetja…

Pomagate si lahko s podjetniškimi svetovalci na DATA točki, ki vam odgovorijo na vaša vprašanja preden pripravite dokumente za AJPES, FURS in ZZZS.

Želite odpreti popoldanski s.p.?

Katere dokumente potrebujete za postopek?

Na postopek registracije morate prinesti:

Postopek za odpiranje popoldanskega sp na Data točki traja približno 30 minut.

Preberite tudi: Dodatek za delovno dobo

Stroški, ki jih ima popoldanski sp

Stroški pri popoldanskem sp se nanašajo najpogosteje na stroške pavšalnih prispevkov za zavarovanje, stroške računovodje in stroške vodenje TRR računa na banki. Seveda so stroški odvisni tudi od dejavnosti in načina opravljanja dejavnosti.

 

Želim se prijaviti na e-novice

Odpiranje popoldanskega sp – lahko postane redni sp

Predstavljajte si, da ste s svojim podjetjem tako uspešni, da skoraj nimate več časa hoditi v službo. Takrat nastopi trenutek, ko se boste vprašali, kaj pa če bi počel le stvari, ki jih rad počnem in bi združil svoj hobi z delom in zaslužkom. Lahko. Prehod iz popoldanskega sp v redni sp je le kratek postopek, ki je vezan na ureditev zavarovanja na zavodu za zdravstveno zavarovanje in ga podjetnik lahko uredi od doma ali na Spot točki.

 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja