Go to Top

Nova možnost – 5.000 evrov za najmanj enoletno zaposlitev brezposelnih, starih med 30 in 49 let

Delodajalci si lahko pridobite subvencijo ukrepa Nova možnost. Gre za denarno pomoč delodajalcem za zaposlitev brezposelnih, ki so dopolnili najmanj 30 let in največ 49 let (in 364 dni) ter so prijavljeni v evidenci brezposelnih od 6 do 12 mesecev. Subvencija znaša 5.000 evrov za zaposlitev za polni delovni čas (praviloma 40 ur na teden).

Sorazmerno nižjo subvencijo se izplača za zaposlitev za krajši delovni čas (s soglasjem izbranega kandidata) oziroma za delovni čas v skladu z odločbo o invalidnosti (vendar ne manj kot 20 ur na teden), pišejo na Zavodu RS za zaposlovanje. Delovno razmerje se sklene neprekinjeno za najmanj 12 mesecev. Pred oddajo ponudbe na javno povabilo morajo delodajalci upoštevati postopek izbora kandidatov za prosto delovno mesto.

NOVA MOŽNOSTPonudbo na javno povabilo lahko predložite delodajalci, ki ste pravne ali fizične osebe, vsaj 12 mesecev vpisane v Poslovni register Slovenije, imate vsaj enega zaposlenega ali ste samozaposleni ter izpolnjujete še vse druge pogoje iz javnega povabila.

Ciljna skupina brezposelnih

V zaposlitev s pomočjo subvencije vključujejo brezposelne po dopolnjenem 30. letu in pred dopolnjenim 50. letom, ki so prijavljeni v evidenci brezposelnih več kot 6 mesecev in manj kot 12 mesecev.

Delodajalci si lahko pridobite subvencijo ukrepa Nova možnost za zaposlitev brezposelnih, ki so dopolnili 30 in največ 49 let.

Klikni in deli

Pri tem pa bodo, ob upoštevanju poklica, izobrazbe, delovnih izkušenj in veščin kandidatov, dajali prednost:

  • osebam, ki v zadnjih dveh letih še niso bile vključene v noben program aktivne politike zaposlovanja,
  • osebam z večjimi možnostmi za uspešen zaključek programa,
  • osebam z večjimi možnostmi za nadaljevanje zaposlitve po zaključku programa,
  • osebam s socialnimi in zdravstvenimi ovirami ter
  • osebam, ki prejemajo denarno nadomestilo za brezposelnost ali socialnovarstvene prejemke.

Imate vprašanje, vezano na podjetništvo? Vas mika registracija podjetja, si želite strokovnega računovodjo ali bi se želeli informirati o vseh naših (brezplačnih) seminarjih, namenjenim vsem podjetnikom? Nikar ne oklevajte s klicem na 01 600 1530 ali nam pišite na data@data.si in si rezervirajte svoj termin s strokovnjakom!

Vir: ZRSZ

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja