Go to Top

Koriščenje turističnih bonov letos pomeni novih 50 evrov!

Koriščenje turističnih bonov bo možno tudi v letu 2021

Koriščenje turističnih bonov, ki jih država zagotavlja zaradi pomoči turizmu, kot način odprave slabega poslovnega leta zaradi pandemije, bo možno tudi letos. Poleg neporabljenih turističnih bonov iz lanskega leta, bodo državljani letos prejeli tudi turistične bone v vrednosti 50 evrov. Pisali smo že o pravicah in obveznostih ponudnikov turističnih bonov.

Izračunajte si plačo!

Kje bo možno koriščenje turističnih bonov?

Potrebujete nasvet glede davčnih vidikov oddajanja nepremičnine? Pošljite povpraševanje!

Sabina Dimnik, DataSabina Dimnik, Data

Nove turistične bone bomo lahko koristili tudi v gostinstvu, kulturi, športu in rekreaciji, ne več samo pri ponudnikih nastanitvenih obratov, kot je to veljajo za lanskoletne turistične bone. Koriščenje turističnih bonov je tako usmerjeno v vse panoge, ki jih je epidemija Covid-19 najbolj prizadela. Z novim turističnim bonov boste do konca leta lahko obiskali muzeje, prireditve, živalske in botanične vrtove, fitnes centre in zabaviščne parke.

Regres za upokojence 2021

Koriščenje turističnih bonov enako za otroke in odrasle

Novi turistični boni bodo izdani v vrednosti 50 EUR tako za odrasle kot tudi za mladoletne. V lanskem letu je veljala razlika saj so bili odrasli upravičeni do bona v višini 200 EUR, mladoletni otroci pa do bona v višini 50 EUR.

Bon, ki se glasi na mladoletnega upravičenca, unovčijo zanj starši oziroma zakoniti zastopnik, ne more pa turističnega bona koristiti sam otrok.

Preberite tudi: Dodatek za delovno dobo

Kdaj bo možno koriščenje turističnih bonov?

Novi turistični boni bodo predvidoma na voljo v juliju 2021, izkoristiti pa jih bo mogoče do konca letošnjega leta. Enako velja glede koriščenja turističnih bonov iz lanskega leta.

Regres – koliko in do kdaj izplačilo v letu 2021

Preverite, ali ste upravičeni za koriščenje turističnih bonov

Turistični boni pripadajo vsem, ki imajo v Sloveniji prijavljeno stalno prebivališče. Če niste prepričani ali ste upravičeni do turističnih bonov in kakšen znesek bona imate na voljo, lahko to enostavno preverite na portalu eDavki.

podjetniško svetovanje

Koriščenje turističnih bonov po delih

Če koristite lasten turistični bon, ga lahko unovčite večkrat v poljubnih zneskih, dokler ne dosežete polne vrednosti turističnega bona. Turističen bon tudi tokrat ne bo izdan v fizični obliki, ampak bo zaveden v elektronskem formatu, kot dobroimetje v informacijskem sistemu FURS.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Prenosljivost turističnih bonov

Bon je možno prenesti med sorodniki (otroci, starši, stari starši, zakonci, partnerji) na podlagi podpisane Izjave upravičenca o prenosu bona.  Bon je mogoče prenesti le enkrat in sicer v celotni vrednosti bona. Preneseni bon lahko pridobitelj unovči le naenkrat. V primeru, da ne porabi vseh sredstev prenesenega bona, preostanek prenesenega bona zapade.

 

 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja