Go to Top

Kdaj je izplačilo dohodnine 2020 – vračila, doplačila in roki za ugovor?

Kdaj je izplačilo dohodnine 2020, nas te dni marsikdo sprašuje. Preberite, kateri so roki, ki zavezujejo FURS glede informativnih izračunov dohodnine za fizične osebe in kdaj je izplačilo dohodnine 2020, ali boste prejeli vračilo dohodnine, ali boste morali doplačati dohodnino in kako je z ugovorom na informativni izračun dohodnine.

Informativni izračun plače

Za davčna vprašanja se obrnite na DATA d.o.o.!

Kdaj je izplačilo dohodnine 2020 je aktualna tema. Pisali pa smo že o davkih v Sloveniji ter o davčnih izvršbah. Več o dohodnini, davkih, financah in ostalih podjetniških temah vam vedo povedati strokovnjaki  pri DATA d.o.o. Udeležite se brezplačnih webinarjev in izvedeli boste, kaj vse morate vedeti, preden registrirate podjetje, kako zaslužiti s hobijem in kako do kvalitetnega računovodskega servisa.

Pišite nam na data@data.si za vašo ponudbo za svetovanje!

Informativni izračun dohodnine

Kdo in kdaj prejme informativni izračun dohodnine?

Potrebujete davčno svetovanje? Pošljite povpraševanje!

Sabina Dimnik, DataSabina Dimnik, Data

Informativni izračun dohodnine prejmejo fizične osebe (davčni rezidenti RS), ki so v preteklem letu prejeli dohodek, obdavčljiv z dohodnino. Informativni izračuni dohodnine se izdajajo v dveh svežnjih. Polovica se jih izda konec marca, druga polovica pa konec maja. V drugem svežnju so običajno vključeni tisti, ki so uveljavljali vzdrževane družinske člane, imeli katastrski dohodek, dohodek iz tujine, dohodek iz dejavnosti idr.

Izračun dohodnine 2020 – olajšava za otroke

Kdaj je izplačilo dohodnine 2020, če prejmete vračilo dohodnine?

Zavezanci, ki ste upravičeni do vračila dohodnine prejmete vračilo na zadnji odprti račun pri banki v 60 dneh od datuma odpreme informativnega izračuna dohodnine.

Informativni izračun za normirance

Kdaj je izplačilo dohodnine 2020, če ste dolžnik FURS-a?

V primeru, da ste kot upravičenec do vračila dohodnine tudi dolžnik, se izvede pobot zapadle neplačane dajatve in se vrne znesek zmanjšan za neplačane dajatve in pripadajoče zamudne obresti.

PODJETNIŠKA IZOBRAŽEVANJA NA DATI

Kdaj je izplačilo dohodnine 2020, če morate doplačati dohodnino?

Zavezanci, ki boste morali dohodnino doplačati, morate v 60 dneh od datuma odpreme informativnega izračuna dohodnine, odmerjeni znesek poravnati po v poštni pošiljki priloženem plačilnem nalogu. Dohodnina se plača na prehodni davčni podračun – proračun države SI56011008881000030, referenca SI19 DŠ-85006.

UPN plačilni nalog – kako ga pravilno izpolniti

Kdaj je izplačilo dohodnine 2020, če podate ugovor zoper informativni izračun?

Ugovor zoper informativni izračun dohodnine morate vložiti vsi, ki prejmete informativni izračun dohodnine in ugotovite, da so podatki v informativnem izračunu nepravilni ali nepopolni.

Pravni nasvetIn kdaj je izplačilo dohodnine 2020, če se z odločbo FURS-a ne strinjate?

Ugovor morate vložiti v 15 dneh od vročitve informativnega izračuna dohodnine. Oddate ga elektronsko, preko storitev elektronskega poslovanja FURS eDavki, osebno ali po pošti pri pristojnem finančnem uradu. FURS praviloma v 30 dneh na ugovor odgovori in pošlje odločbo. Pritožba pa ne zadrži izvršitve. Davek morate plačati v 30 dneh od datuma vročitve odločbe.

Potrebujete davčni nasvet? Rezervirajte si termin pri našem davčnem svetovalcu! Pišite nam na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja