Go to Top

Rok za doplačilo dohodnine je 30 dni od datuma vročitve odločbe – če ste vložili ugovor

V kolikor ste vložili ugovor zoper izdano odločbo o odmeri dohodnine za leto 2018, ste lahko med 66% tistimi, ki so že ali pa boste kmalu dobili novo odločbo. Rok za doplačilo dohodnine je v teh primerih 30 dni od datuma vročitve odločbe. Ob vložitvi vloge je možno tudi plačilo dohodnine v obrokih. Zadnji sveženj FURS-ovih informativnih izračunov dohodnine je bil odposlan konec maja, kar 60,1 % prejemnikov pa je prejelo vračilo preveč plačane dohodnine!

Informativni izračun dohodnine

Rok za doplačilo dohodnine je 30 dni, tudi nakazilo vračila bo izvedeno v 30 dneh

Vas zanima rok za doplačilo dohodnine in druga davčna vprašanja? Rezervirajte si termin na 01 600 1530 in zahtevajte ponudbo

Sabina Dimnik, DataSabina Dimnik, Data

Rok za doplačilo dohodnine, 30 dni, pa ne bo veljal le za doplačila dohodnine, ampak tudi za vračilo preplačane dohodnine. Tako bodo tisti, ki po prejetju odločbe pričakujejo vračilo dohodnine, dobili dohodnino nakazano v tridesetih dneh od vročitve odločbe.

Vračilo preveč plačane dohodnine, se bo izvedlo na zadnji veljaven TRR, odprt pri banki v Sloveniji, ki je evidentiran pri Finančni upravi Republike Slovenije (FURS).

V kolikor vas zanima hitra registracija podjetja ali s.p. nas kontaktirajte ali pa si rezervirajte brezplačen termin.

Doplačilo dohodnine lahko izvedete tudi s plačilnimi karticami in nekaterimi mobilnimi denarnicami… kje so te?

Plačilne naloge za doplačilo dohodnine je mogoče poravnati s plačilnimi karticami (Mastercard, Maestro, Visa in Karanta) in mobilnimi denarnicami, ki podpirajo plačevanje s plačilnimi karticami. Tako plačevanje ne zahteva plačila nikakršne provizije.

Lokacije za negotovinsko plačevanje Uprave Republike Slovenije za javna plačila oz. »UJPlačam« mesta so navedena na FURS-ovi spletni strani.

Pravni nasvet

Za doplačilo dohodnine v obrokih…

Plačilo dohodnine največ treh mesečnih obrokih, je odobreno brez preverjanja pogojev. Mesečni obrok mora znašati najmanj 20 EUR. Za odobritev odloga oziroma obročnega odplačevanja davka je treba vložiti vlogo pri pristojnem finančnem uradu. Po predpisanih pogojih se lahko ugodi tudi obročno plačilo ali odlog plačila davka zaradi ogroženosti preživljanja.

Izračun dohodnine – olajšava za otroke

Potrebujete davčno svetovanje iz področja dohodnine? Podjetje Data d.o.o. je pravi naslov za vas!

Naše podjetje Data d.o.o. se odlikuje z oblikovanjem svoje storitve »vse na enem mestu«! Tako nudimo tudi svetovanja izkušenih davčnih svetovalcev ali celo pravnikov. Niste prepričani o pravilnosti Vaše odločbe – povprašajte po ponudbi za davčno ali pravno svetovanje! Naše pravnike lahko pokličete na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja