Go to Top

Zadnji informativni izračuni dohodnine za 2018 že poslani! Kar 60,1% jih je z vračili preveč plačane dohodnine!

Drugi sveženj FURS-ovih informativnih izračunov dohodnine je z 31.5.2019 odposlan preko pošte. Oddajo lahko preverite na spletnem naslovu edavki.durs.si, tako da v iskalno polje vpišete svojo davčno številko in razširite vrstico »Informativni izračun dohodnine za leto 2018 (klik za podrobnosti)«. Izračuni dohodnine so pogosta tema naših davčnih strokovnjakov. Nanje se lahko obrnete tudi vi!

Informativni izračun dohodnine

Izračuni dohodnine in naslednji roki na katere morate paziti!

Potrebujete zanesljiv računovodski servis

Marina Arh, DataMarina Arh, Data

Izračuni dohodnine, ki so bili odposlani v drugem in zadnjem svežnju, se morajo natančno pregledati in preveriti, ali vključujejo vse informacije o vseh prejetih dohodkih, ki so obdavčeni z dohodnino.

15.6.2019 – zavezanci, ki so v letu 2018 prejeli obdavčljive dohodke, ki se vštevajo v letno davčno osnovo in do 15.6.2019 ne boste prejeli informativnega izračuna dohodnine, morate dohodninsko napoved vložiti sami. Rok za oddajo je 31.7.2019.

do 1.7.2019 – morajo zavezanci podati ugovor za nepravilne oz. pomanjkljive podatke. V kolikor je njihova davčna obveznost bodisi prenizko ali previsoko ugotovljena in zavezanci ne oddajo obrazec ugovora, s tem storijo davčni prekršek. Globa, ki je zagrožena za tak prekršek je med 250 EUR do 400 EUR. Obrazec ugovora je dosegljiv na FURS-ovi spletni strani in na vseh finančnih uradih. Možna je tudi elektronska oddaja. S 1.7.2019 informativni izračuni dohodnine avtomatično postanejo odločba. V primeru neujemanja informativnega izračuna dohodnine in zneski dohodkov iz obvestil do 1 EUR, Vam ugovora ni potrebno oddati.

Posebej pozorni bodite na prihodke, ki ste jih v letu 2018 prejeli iz tujine.

31.7.2019 – rok za vračilo oz. doplačilo premalo oz. preveč plačane dohodnine za zavezance, ki bodo prejeli informativne izračune dohodnine z datumom odpreme 31. 5. 2019.

Vas zanima kako odpreti sp ali kako ustanoviti d.o.o.?

Informativni izračuni dohodnine – kako je z olajšavo za družinske člane?

Z ugovorom na informativni izračun dohodnine lahko tisti, ki do izdaje niso uveljavljali posebne olajšave za vzdrževane družinske člane, lahko z ugovorom še to storijo.

V kolikor bi potrebovali pomoč davčnega strokovnjaka, Vam lahko ponudbo za to storitev pošljemo na podlagi povpraševanja. Podatke za ponudbo pošljete na data@data.si.

Izračun dohodnine – olajšava za otroke

Koliko jih bo v tem svežnju prejelo vračilo?

Informativni izračuni dohodnine iz drugega svežnja skupaj vključujejo izračune za 590.109 zavezancev in kar 354.531 (60,1%) jih bo prejelo izračune z vračili.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja