Go to Top

Kako odpreti doo – najlažje in najhitreje na DATA točki

Kako odpreti doo je pogosto vprašanje podjetnikov, ki se odločajo za registracijo družbe z omejeno odgovornostjo. Z vprašanjem kako odpreti doo, se velikokrat obrnejo na svetovalce DATA točke, ki predstavijo postopek registracije, povedo katere dokumente potrebujejo za postopek ter odgovorijo na pogosta vprašanja.  Naši svetovalci bodočim družbenikom pomagajo z individualnim posvetom pred registracijo doo. Z namenom, da se družbeniki temeljito pripravijo na podjetniško pot. Za termin pokličite po telefonu 01 600 15 30 ali po e-mailu data@data.si.

Izračun plače

Kako odpreti doo – družbeniki ne morejo istočasno na postopek registracije

Pri ustanovitvi večosebne družbe na DATA točki je zadrega družbenikov ta, da se ne morejo uskladiti, da bi skupaj prišli na postopek registracije. Svetovalci DATA točke predlagajo, da naj se registracije udeležijo tisti družbeniki, ki lahko pridejo na postopek na dogovorjeni dan. S seboj prinesejo svoje osebne dokumente in osebne dokumente odsotnih družbenikov. Svetovalec bo pripravil dokumente za ustanovitev doo. Prisotni družbeniki jih bodo podpisali, odsotni družbeniki pa se bodo na DATA točki zglasili v naslednjih dneh, podpisati že pripravljeno dokumentacijo. Ko bodo zbrani vsi podpisi na dokumentih, bodo družbeniki poskrbeli še za potrdilo o vplačilu kapitala, ki jim ga bo banka izdala po vplačilu deležev kapitala na začasni račun. Svetovalec bo elektronsko oddal vlogo na registrsko sodišče. Družba bo registrirana v nekaj dneh.

Ustanovitev podjetja

Ustanovitev podjetja

Normiranec sp – kaj morate vedeti?

Kako odpreti doo in potrebna dokumentacija

Če novo družbo registrira (jo) slovenski državljani, potem na registracijo doo prinesejo le svoje osebne dokumente. Po potrebi morajo prinesti tudi overjeno izjavo za poslovni naslov, če nihče od njih ni lastnik ali solastnik objekta, kjer bo naslov družbe. Če družbo registrirajo tujci pa za postopek registracije doo potrebujejo:

  1. Slovensko davčno številko (in EMŠO številko);
  2. Osebni dokument;
  3. Dokazila iz matične države;
  4. Overjeno izjavo lastnika objekta za poslovni naslov.

Kilometrina 2024

Kako odpreti doo in pogoji za registracijo doo

Postopek registracije doo na DATA točki je brezplačen postopek. Pogoji za registracijo doo so: osebna prisotnost na postopku registracije, kapital v evrih, v najmanjšem znesku 7.500,00 evrov, veljaven osebni dokument in neobstoj razlogov iz 10.a člena ZGD-1, ki bi družbenikom preprečevali imenovanje.

Če se odločate za odprtje doo, pa naj gre za enoosebni doo ali pa večosebni doo, vam pred registracijo lahko z informacijami pomagajo in svetujejo svetovalci podjetja DATA. Za termin registracije na DATA točki pa pokličite kontakt 01/600-1530 ali pišite na data@data.si.

Prijavite se na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja