Go to Top

Kako odpreti doo – najlažje in najhitreje na DATA točki

Kako odpreti doo je pogosto vprašanje podjetnikov, ki se odločajo za registracijo družbe z omejeno odgovornostjo. Z vprašanjem kako odpreti doo, se velikokrat obrnejo na referente DATA točke, ki jim razložijo postopek registracije in povedo, katere dokumente potrebujejo za postopek ter odgovorijo na pogosta vprašanja kot so:  Več ustanoviteljev nas je, moramo vsi priti na postopek? Moramo na postopek na DATA točko že prinesti znesek kapitala? Izbiramo ime firme in nas zanima, če mora biti ime v slovenskem jeziku? Kdaj je čas za odprtje računa na banki? Koliko dejavnosti lahko registriramo? Kako hitro je registrirano podjetje? Mora ustanovni kapital ostati na računu družbe ves čas? To je le nekaj vprašanj na katera odgovarjajo referenti DATA točke, ki bodočim družbenikom lahko pomagajo z individualnim posvetom pred registracijo doo. To pa z namenom, da se družbeniki temeljito pripravijo na podjetniško pot.

Informativni izračun plače lahko opravite z našim kalkulatorjem!

Kako odpreti doo – družbeniki ne moremo istočasno na postopek registracije

Pri ustanovitvi večosebne družbe na DATA točki je zadrega družbenikov ta, da ne najdejo časa za hkratni prihod na postopek registracije. Referenti DATA točke jim pridejo naproti s predlogom, da naj se registracije udeležijo tisti družbeniki, ki lahko pridejo na postopek na dogovorjeni dan. S seboj naj imajo svoje osebne dokumente in osebne dokumente odsotnih družbenikov. Referent bo pripravil dokumente za ustanovitev doo. Prisotni družbeniki jih bodo podpisali, odsotni družbeniki pa se bodo na DATA točki zglasili v naslednjih dneh (podjetje DATA d.o.o. je na odlični lokaciji v centru Ljubljane z lastnim parkiriščem pred poslovno hišo) in podpisali že pripravljeno dokumentacijo. Ko bodo zbrani vsi podpisi na dokumentih, bodo družbeniki poskrbeli še za potrdilo o vplačilu kapitala, ki jim ga bo izdala banka po vplačilu deležev kapitala na začasni račun. Referent bo elektronsko oddal vlogo na registrsko sodišče. Družba bo registrirana v nekaj dneh.

Veste, kakšen regres vam pripada v 2023?

podjetniško svetovanje

Informativni izračun dohodnine

Kako odpreti doo in potrebna dokumentacija na postopku registracije na DATA točki

Če novo družbo registrira (jo) slovenski državljani, potem na registracijo doo prinesejo le svoje osebne dokumente. Po potrebi morajo prinesti tudi overjeno izjavo za poslovni naslov, če nihče od njih ni lastnik ali solastnik objekta, kjer bo naslov družbe. Če družbo registrirajo tujci pa za postopek registracije doo potrebujejo:

  1. Slovensko davčno številko (in EMŠO številko);
  2. Osebni dokument;
  3. Dokazila iz matične države;
  4. Overjeno izjavo lastnika objekta za poslovni naslov.

Preberite še – Normirani s.p. 2023 – kakšne spremembe veljajo?

Kako odpreti doo in pogoji za registracijo doo na DATA točki

Postopek registracije doo na DATA točki je brezplačen postopek. Pogoji za registracijo doo so: osebna prisotnost na postopku registracije, kapital v evrih, v najmanjšem znesku 7.500,00 evrov, veljaven osebni dokument in neobstoj razlogov iz 10.a člena ZGD-1, ki bi družbenikom preprečevali imenovanje – več o tem v članku lahko najdete na tej povezavi.

Če se odločate za odprtje doo, pa naj gre za enoosebni doo ali pa večosebni doo, vam pred registracijo lahko z informacijami pomagajo in svetujejo svetovalci podjetja DATA. Za termin registracije na DATA točki pa pokličite kontakt 01/600-1530 ali pišite na data@data.si.

Ostanite na tekočem: prijavite se na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja