Go to Top

Javni prevoz potnikov- tisti namenjen prevozu delavcev je spet mogoč!

Javni prevoz potnikov za prevoz delavcev, je spet dovoljen. Odlok o začasni prepovedi in omejitvah javnega prevoza potnikov v Republiki Sloveniji je bil spremenjen in dopušča posebni linijski prevoz potnikov, ki so trenutno namenjeni prevozu delavcev od doma do delovnega mesta in domov.

Informativni izračun plače

Pravniki podjetja Data d.o.o. redno spremljamo vse novosti zakonodaje, še posebej pa v teh izrednih razmerah. Pripravimo vam vso potrebno dokumentacijo, ki jo nalaga »Mega zakon«, za uveljavljanje pravic in skrbimo, da rok ni zamujen. Prav tako vas opozorimo na vse pogoje, ki jih morate izpolnjevati, v kolikor želite uveljavljati posamezno pravico. Seznanimo vas tudi z vsemi podrobnostmi, da vračanje prejete pomoči ne bo potrebno oziroma vam ni izrečena globa

Vam usklajevanje z novo zakonodajo povzroča preglavice ali dvome? Pišite nam na [email protected] za ponudbo za našo storitev!

Javni prevoz zaposlenih v posebni obliki – prišlo je sproščanje odloka, ki je to omejeval!

Potrebujete pomoč pri uveljavljanju pravic iz Mega zakona? Pošljite povpraševanje!

Manja Veličkovič, univ. dipl. prav., DataManja Veličkovič, univ. dipl. prav., Data

Javni prevoz je ohromljen od časa razglasitve odloka o začasni prepovedi in omejitvah javnega prevoza potnikov v RS, dne 15. marca. Včeraj, 20. aprila, pa se je sprostil posebni linijski javni prevoz potnikov, namenjen prevozu delavcev od doma do delovnega mesta in nazaj.

Takšen posebni linijski  javni prevoz se izvaja na podlagi sklenjene pogodbe med organizatorjem prevoza in prevoznikom. Pri čemer je organizator prevoza lokalna skupnost, izvajalec prevoza pa pravna oseba, ki opravlja pridobitno dejavnost, oziroma fizična oseba, ki opravlja pridobitno dejavnost.

Izplačujete minimalno plačo? Preverite izračune, ki jih je pripravila naša računovodja po določbah megazakona!

Javni prevoz namenjen prevozu delavcev je dovoljen le pod posebnimi pogoji!

Organizator in izvajalec mora za takšen javni prevoz upoštevati omejitev števila potnikov na največ eno tretjino števila registriranih sedežev. Upoštevana mora biti tudi razdalja med potniki, tako da so sedeži, na katerih lahko sedijo, označeni. Tudi čakanje na prevoz mora potekati z upoštevanjem minimalne razdalje med potniki – najmanj 2 metra narazen.

Vas zanima kako odpreti sp ali kako ustanoviti d.o.o.?

Tak poseben javni prevoz mora zagotoviti primerna razkužila pred vstopom in izstopom. Zahtevano je nošenje zaščitnih mask. Omenjen poseben javni prevoz mora predvidevati ločen prostor za voznika in ta mora imeti tudi ločena vhodna vrata. Voznik mora nositi zaščitno masko in uporabljati razkužilo.

Vozilo za takšen poseben javni prevoz mora biti po vsaki vožnji temeljito prezračeno in vsakič je treba pobrisati vse dele vozila, ki se jih običajno dotikajo potniki. Bolj podrobna navodila za prevoznike bodo objavljena na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Delodajalci, veste kaj izplačilo kriznega dodatka ter odločitev za ukrep čakanje na delo pomeni za vaše stroške?

Vir: gov.si

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na [email protected].

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja