Go to Top

Javni promet za 14 dni ustavljen!

Javni promet se je z današnjim dnem zopet popolnoma ustavil. Vlada je ukrep ustavitve javnega prometa, ki bo veljal 14 dni, skupaj z ostalimi preventivnimi ukrepi sprejela z namenom obvladovanja epidemije. Vendar ukrep poraja mnogotera vprašanja med delavci in delodajalci. Kakšne so rešitve sedaj, ko javni promet ni na voljo?

Informativni izračun plače

Težko sledite vsem novim ukrepom? Se bojite, da boste nehote v prekršku? Ne veste, kako je s povračilom potnih stroškov delavcem sedaj, ko javni prevoz ni na voljo? Obrnite se na naše pravne strokovnjake, ki vam bodo svetovali glede vseh vaših obveznosti in vam pojasnili, kaj točno velja za vas. Pokličite jih na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Javni promet: ukrepi že v veljavi

Da smo priča hitro spreminjajoči se situaciji v državi govori dejstvo, da so se še pred dobrim tednom nekatere dejavnosti sproščale, z današnjim dnem pa je življenje v Sloveniji zopet ustavljeno. Spomnimo, da je javno življenje deloma ugasnilo že od 24. oktobra. Novi ukrepi, ki stopijo v veljavo danes, pa predvidevajo še dodatne zaostritve. Slednje bodo v veljavi 14 dni, potem pa bi lahko po navedbah pristojnih sledilo nadzorovano sproščanje.

ŠESTI PROTIOKORONSKI PAKET

Po vzoru prvega vala epidemije se zopet ustavlja medkrajevni, mestni in železniški javni promet. Marsikateri delavci, ki v tem obdobju ostajajo na svojem delovnem mestu, so tako primorani poiskati drug način prihoda na delo. Ker jim iz utemeljenih razlogov javni promet ni na voljo, se zastavlja vprašanja, kako in kdo bo organiziral prevoz na delo?

BRUTO NETO PLAČA

Javni promet: kako bo prevoz na delo in z dela urejen?

Potrebujete pravni nasvet? Pošljite povpraševanje!

Anja Gašperlin, univ. dipl. prav., DataAnja Gašperlin, univ. dipl. prav., Data

  • Ministrstvo za infrastrukturo je za olajšanja prevoza na delo našlo rešitev. Delavci se lahko organizirajo tako, da se skupaj pripeljejo na delo v enem vozilu. V avtomobilu ne sme biti več kot šest oseb, vso potniki pa morajo biti zaposleni v istem podjetju.
  • Četudi javni promet ni na voljo, bo še naprej dovoljen prevoz na delo in z dela, ki ga organizira delodajalec. Delodajalci torej za svoje delavce še naprej lahko izvajajo avtobusne prevoze v lastni režiji.
  • Taksi prevozov Odlok o prepovedi obratovanja ni prizadel, zato lahko neovirano obratujejo, a ob upoštevanju vseh predpisanih priporočil NIJZ-ja.

Pravni nasvet

Na Ministrstvu za infrastrukturo (MZI) zatrjujejo, da iščejo rešitve, kako bi še dodatno organizirali prevoze na delo in z dela. Župane vseh občin naj bi tudi MZI prosilo, da za obdobje zaprtja prometa državljanom omogočijo brezplačno parkiranje na občinskih parkiriščih.

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja