Go to Top

Investicija v podjetje – se vam splača odpreti d. o. o.?

Investicija v podjetje je pogosta skrb bodočih podjetnikov. Za odprtje d. o. o. namreč potrebujete najmanj 7.500 € ustanovnega kapitala. Vas skrbijo dodatni stroški? Želite preveriti, ali je investicija v podjetje prava izbira za vas? Posvetujte se z našimi podjetniškimi svetovalci. Pokličite na 01 600 1530 ali nam pišite na data@data.si.

Registrirajte podjetje na DATA točki!

Začetna investicija v podjetje

Začetna investicija v d.o.o. je osnovni kapital, ki mora biti najmanj v višini 7.500 €. Podjetniki se pogosto odločate za odpiranje d. o. o.-jev na DATA točki. Zakaj? Ker je proces registracije pri nas enostaven in brezplačen. Vse, kar morate narediti, je, da si rezervirate termin. to lahko storite tukaj. Na dan registracije morate priti na DATA točko. Če je družbenikov več, morajo priti vsi. Dokumenti, ki jih boste potrebovali, so:

  • veljavni osebni dokumenti vseh družbenikov;
  • stalni naslovi družbenikov;
  • slovenska davčna številka in EMŠO;
  • naslov podjetja in overjena izjavo lastnika objekta;
  • začetna in investicija v podjetje – osnovni kapital.

Izračunajte si vašo plačo!

podjetniško svetovanjeKoliko znašajo popoldanski s. p. prispevki 2023?

Osnovni kapital mora biti v denarju

V kolikor želite odpreti d. o. o. na DATA točki, mora biti vaš ustanovni kapital v denarju. Najprej se odpravite na izbrano banko, kjer odprete začasni račun. Nanj položite najmanj 7.500 €. S potrdilom lahko nato opravite registracijo d. o. o. na Data točki. Po končanem postopku lahko začasni račun spremenite v poslovnega in začnete poslovati s položenim denarjem. Vaša investicija v podjetje torej ne pomeni, da boste denar zapravili. Takoj po ustanovitvi ga boste lahko uporabljali naprej.

Kilometrina 2023

Sicer je mogoče podjetje ustanoviti tudi v primeru, da začetna investicija v podjetje ni v denarju. V tem primeru pa registracija na DATA točki ni mogoča. Če je vaš osnovni kapital v opredmetenih sredstvih (vozilo, nepremičnina, pisarniško pohištvo, stroji …), jih boste najprej mogli oceniti. To stori sodni cenilec. Ocena sredstev, ki jih želite uporabiti kot osnovni kapital, mora biti najmanj 7.500 €. Poleg stroškov ocenjevanja pa boste morali plačati tudi notarja, pri katerem boste odprli podjetje.

Registracija d.o.o. – hitro in enostavno na DATA točki!

Koliko znaša najnižja investicija v podjetje?

Ko govorimo o osnovnem vložku v podjetje, omenjamo minimalni znesek 7.500 €. Na tej točki je pomembno poudariti, da se ta znesek porazdeli med vse družbenike. Če torej niste edini družbenik v podjetju, je lahko vaša investicija v podjetje nižja. Najnižji znesek, ki ga lahko posamezni družbenik prispeva, je 50 €. Če imate več vprašanj glede financ, davkov in knjigovodstva, vam bodo z veseljem pomagali naši davčni in računovodski svetovalci. Po ustanovitvi podjetja se lahko odločite tudi za sodelovanje z našim računovodskim servisom.

 Normirani s.p. – vse kar morate vedeti!

Dodatna investicija v podjetje, če želite zaposliti tujca

Ste vedeli, da Data nudi širok spekter storitev za tujce? Pomagamo jim ustanavljati podjetja v Sloveniji in jim nudimo podporo pri pridobivanju delovnih dovoljenj. Če želite zaposliti tujca v svojem podjetju, morate dokazati, da vaše podjetje aktivno posluje. To lahko storite na tri načine:

  • dokažete, da vaši mesečni dohodki presegajo 10.000 € 6 mesecev zapored;
  • zaposlite Slovenca ali državljana druge članice EU za nedoločen čas za vsaj 6 mesecev;
  • v podjetje oziroma opredmetena sredstva investirate 50.000 €.

Minimalna plača 2023

Tovrstna investicija v podjetje je dobra izbira za podjetnike, ki želijo tujca zaposliti takoj. V tem primeru namreč ni treba čakati 6 mesecev. A ne pozabite! Pred zaposlovanjem tujcev je potrebno opraviti kontrolo trga. Če imate še kakšno pravno dilemo, se obrnite na naše pravne svetovalce. Dosegljivi so na 01 600 1530 ali na data@data.si.

Ostanite na tekočem: prijavite se na e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja