Go to Top

Grčija s poslabšano epidemiološko sliko že na rumenem seznamu

Grčija je po novem na rumenem seznamu. To je odločitev vlade, ki je sprejela prenovljen seznam epidemiološko varnih držav in administrativnih enot.

Grčija je bila prej za zelenem seznamu. Zaradi poslabšanja epidemiološke slike v tej državi, je Grčija po novem rumena. Ker je Grčija priljubljena dopustniška destinacija za veliko Slovencev, minister za notranje zadeve Aleš Hojs slovenske turiste opozarja, da morajo biti pozorni, saj je Grčija država, kjer se stanje v naslednjih dneh ali tednih lahko hitro spremeni.

Informativni izračun plače

Z novim koronavirusom se bomo po mnenju mnogih morali naučiti živeti. To pomeni, da bomo morali reorganizirati tudi delovne procese. Udeležite se naših brezplačnih izobraževanj in se tako pripravite na prihodnost in novosti, ki jih ta prinaša s sabo. Pišite nam na data@data.si ali nas pokličite na 01 600 1530.

Imate razdelano podjetniško idejo in jasno opredeljen izdelek ali storitev? Poznate vaše ključne kupce in konkurente?

Grčija vam ob povratku iz dopusta še ne prinese karantene

Potrebujete pomoč pri uveljavljanju pravic iz Četrtega protikoronskega paketa? Pošljite povpraševanje!

Anja Gašperlin, univ. dipl. prav., DataAnja Gašperlin, univ. dipl. prav., Data

Če državljan Slovenije ali tujec, ki ima v Sloveniji urejeno prebivališče, pride iz rumene države, ki je članica EU ali Schengena, se mu karantena ne odredi. Če slovenski državljan (ali tujec z bivališčem pri nas) pride iz rumene države, ki ni članica EU, pa se mu karantena odredi. V vsakem primeru se karantena odredi državljanom rumenih držav, ki bi vstopili v Slovenijo. Imajo pa tudi državljani rumenih držav (tako kot rdečih) možnost 12-urnega tranzita čez Slovenijo.

Četrti protikoronski paket

Kdo poleg Grčije je še na rumenem seznamu?

Na rumeni seznam je Grčija uvrščena od 21. avgusta naprej. Na rumeni seznam od takrat spadajo tudi: Švedska, Irska, Francija, Poljska, Češka, Slovenija, Bolgarija, Švica in Turčija.

UKREPI DELODAJALCA V ČASU KORONAVIRUSA

Spremljajte epidemiološko sliko

Situacija v zvezi s covid-19 se spreminja dnevno in posamezne države sprejemajo ukrepe kot po tekočem traku. Zato je morda dobro, da ste seznanjeni tudi s spiskom držav, ki od 21. avgusta sodijo na zeleni seznam:

Madžarska, Estonija, Finska, Latvija, Lihtenštajn, Slovaška, Italija, Gruzija, Nova Zelandija, Ruanda, Urugvaj, San Marino, Vatikan, Nemčija, Litva, Norveška, Avstrija, Ciper, Velika Britanija in Severna Irska.

Pravni nasvet

In tiste, ki od 21.avgusta sodijo na rdeči seznam:

Katar, Bahrajn, Čile, Kuvajt, Peru, Armenija, Oman, Brazilija, Panama, Singapur, Maldivi, Sao Tome in Principe, Združeni arabski emirati, Združene države Amerike, Saudova Arabija, Rusija, Moldavija, Bolivija, Portoriko, Gabon, Dominikanska republika, Južna Afrika, Iran, Severna Makedonija, Srbija, BiH, Kosovo, Albanija, Luksemburg, Črna gora, Kitajska, Kazahstan, Honduras, Izrael, Zelenortski otoki, Kolumbija, Otoki Turks in Caicos, Azerbajdžan, Irak, Deviški otoki, Kirgiška republika, Argentina, Kostarika, Gvatemala, Mehika, Salvador, Esvatini, Surinam, Romunija, Bahami, Indija, Španija, Belgija, Gvam, Belize, Gibraltar, Libija, Paragvaj, Gambija, Libanon, Filipini, Venezuela, Ukrajina, Maroko, Sveti Martin, Ekvatorialna Gvineja, Ferski otoki, Namibija, Malta, Ekvador, Andora, Monako, Nizozemska, Romunija in Hrvaška.

Vsekakor pa pozornost glede epidemiološke slike države, kjer boste dopustovali, ne bo odveč.

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja