Go to Top

Elektronske evidence ne bodo obvezne za vsa podjetja! Za katera pa?

Elektronske evidence

Elektronske evidence oz. obvezno »štemplanje« je bila tema, ki je sredi poletja dvignila kar nekaj prahu. Takrat se je namreč govorilo, da bi se uvedlo obvezno »štemplanje« oz. obvezne elektronske evidence za vsa podjetja. Kot kaže, pa temu zdaj ne bo tako. Elektronske evidence bodo morala voditi zgolj nekatera podjetja.

Ustanovitev d.o.o. – hitro in enostavno na DATA točki!

V začetku avgusta se je napovedovalo obvezno »štempljanje«

V začetku avgusta so bili pripravljene spremembe in dopolnitve zakona o evidencah na področju dela in socialne varnosti (ZEPDSV-1). Takrat je bilo (po nekaterih interpretacijah) predvideno, da bi bile elektronske evidence obvezne za vsa podjetja (oz. obvezno “štempljanje”). ZSSS je predlog zakona podpiral, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije pa ne. Zdaj kaže, da elektronske evidence ne bodo obvezne za vsa podjetja.

Izračun plače lahko opravite z našim kalkulatorjem!

pravno svetovanje

Preberite tudi – Dodatek do minimalne plače, kdaj se izplača?

Ekonomsko-socialni svet uskladil dogovor sprememb

Pogajalska skupina ESS je uskladila dogovor sprememb in dopolnitev zakona o evidencah na področju dela in socialne varnosti. Predlog zakona bo po novem usmerjen predvsem v kršitelje delovnopravne zakonodaje. Elektronske evidence se ne bodo obvezno uvedle za vsa podjetja, ampak jih bodo morale uporabljati tri vrste podjetij:

Zakon bo kmalu šel na potrditev ESS, nato pa v parlamentarni postopek.

»Popoldanca« lahko odprete ob redni zaposlitvi!

Ne le elektronske evidence, se obeta tudi obvezna božičnica?

Nedolgo nazaj smo pisali tudi o tem, da je minister za delo napovedal še nekatere spremembe delovne zakonodaje. Poleg tega, da bodo elektronske evidence obvezne le za nekatera podjetja, je v javnosti največ zanimanja vzbudil predlog o obvezni božičnici (v višini minimalne plače). Z njim se namreč ne strinjajo v Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije.

Ostanite na tekočem: prijavite se na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja