Go to Top

Dokumenti za odprtje podjetja za tujce tretjih držav, kateri so?

Dokumenti za odprtje podjetja za tujce

Dokumenti za odprtje podjetja za tujce so nekoliko bolj specifični kot dokumenti za odprtje podjetja za slovenske državljane oz. državljane EU, o katerih smo pisali pred kratkim. Kateri dokumenti za odprtje podjetja za tujce so zahtevani za odprtje s.p. oz. ustanovitev d.o.o.? V kolikor se tudi vi odločate za registracijo podjetja, opravite to na DATA točki. Pokličite na 01/600-1530 ali pa rezervirajte termin za registracijo podjetja prek našega spletnega obrazca!

Ustanovitev podjetja

Dokumenti za odprtje podjetja za tujce, če s.p. registrira tujec tretje države

Če namerava tujec tretje države registrirati s.p. v Sloveniji, mora najprej izpolnjevati pogoj 12-mesečnega bivanja v Sloveniji. Na postopek registracije s.p. mora prinesti osebni dokument (dovoljenje za prebivanje in potni list), slovensko davčno številko, dokazila iz matične države in po potrebi overjeno izjavo lastnika objekta za poslovni naslov s.p. Obstajajo pa tudi izjeme, torej tujci, ki ne potrebujejo 12-mesečnega bivanja, da bi lahko registrirali s.p. v Sloveniji. Katere so, vam lahko svetujejo naši podjetniški svetovalci! Pokličite na 01/600-1530 ali pa nam pišite na data@data.si.

Opravite informativni izračun plače z našim kalkulatorjem!

podjetniško svetovanje

Preberite tudi – Dodatek do minimalne plače, kdaj se izplača?

Dokumenti za odprtje podjetja za tujce, če tujec tretje države odpira d.o.o.

Kateri so pa zahtevani dokumenti za odprtje podjetja za tujce, če tujec tretje države odpira d.o.o.? Kadar želi tujec tretje države registrirati d.o.o. v Sloveniji mora na postopek registracije prinesti osebni dokument (potni list), slovensko davčno številko (dokument, ki ga pridobi na FURS), dokazila iz matične države in overjeno izjavo lastnika objekta za d.o.o.

Kaj morate vedeti, če želite poslovati kot normiranec s.p.?

Dokumenti za odprtje podjetja za tujce, če pravna oseba iz tujine registrira d.o.o. v Sloveniji

Kadar želi tuje podjetje (pravna oseba) registrirati d.o.o. v Sloveniji, so dokumenti za odprtje podjetja, ki jih mora prinesti na registracijo sledeči:

  • slovenska davčna številka za podjetje in za zastopnika tujega podjetja, ki odpira podjetje v Sloveniji;
  • slovensko davčno številko bo potreboval tudi zastopnik podjetja v Sloveniji, če ne bo ista oseba (direktor tujega podjetja) in bo tujec;
  • skrajšan in preveden izpis iz matičnega registra tujega podjetja;
  • dokazila iz matične države za tuje podjetje;
  • overjeno izjavo lastnika objekta za d.o.o.

Podjetniki, če boste potrebovali pomoč in informacije, povezane z dokumenti za odpiranje podjetja za tujce, slovenske ali EU državljane, potem smo vam na voljo podjetniški svetovalci podjetja DATA. Pišite nam na data@data.si ali nas pokličite na 01/600-1530. Z veseljem vam bomo pomagali.

Ostanite na tekočem: prijavite se na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja