Go to Top

Potni listi se bodo prav tako podražili! Za koliko?

Potni listi bodo od 28.7. dražji

Potni listi bodo čez slaba dva tedna dražji. Konec meseca se bodo namreč povišale cene potnih listov. Koliko bodo po novem stali potni listi?

Ustanovitev d.o.o. je možna na DATA točki!

Podražili se bodo za 2,57 evra

Trenutno še velja, da naročilo potnega lista stane 32 evrov. Zaradi spremembe pravilnika o določitvi cene obrazcev potnih listin se bodo z 28.7.2022 potne listine podražile za 2,57 evra. To pomeni, da bodo s koncem meseca potni listi stali 34,57 evra. K temu morajo »navadni državljani« prišteti še upravno takso. Ta za potne liste z veljavnostjo 10 let stane 14,10 evra. Potni list z 10-letno veljavnostjo bo tako po novem stal 48,67 evrov (do 28.7. bo ta znesek 46,10 evrov). Pri potnih listih z veljavnostjo 5 let pa taksa znaša 7,30 evrov – s koncem meseca bo takšen potni list stal 41,87 evrov.

Kolikšna bo vaša plača? Preverite z našim kalkulatorjem!

podjetniško svetovanje

Kaj morate vedeti, če želite poslovati kot normiranec s.p.?

Dražji tudi diplomatski, službeni in potni listi za vrnitev

Podražili se bodo tudi diplomatski in službeni ter potni listi za vrnitev. Diplomatski in službeni potni listi bodo stali 34,57 evra, potni listi za vrnitev pa 6,48 evra (do 28.7.2022 6 evrov). Dražja bo tudi nalepka za vpis spremembe naslova stalnega bivališča – ta se bo z 2,50 evra dvignila na 2,70 evra. Podražitev potnih listov je usklajena z indeksom rasti cen življenjskih potrebščin v Republiki Sloveniji v obdobju od 1.6.2017, so pojasnili na ministrstvu za notranje zadeve.

Preberite tudi – Kilometrina 2022, kaj je drugače?

Kje zaprositi za potne liste?

Potni listi – za njih se lahko zaprosi na katerikoli upravni enoti v Republiki Sloveniji. Prav tako pa jih je možno naročiti na diplomatskih predstavništvih ali konzulatih Republike Slovenije v tujini. V nujnih primerih (na primer zdravljenje, bolezen ali smrt ožjega družinskega člana, nujni službeni opravki ipd.) so lahko potni listi izdani tudi s strani Ministrstva za notranje zadeve Republike Slovenije. Praviloma so izdelani in predani na pošto v petih delovnih dneh. Letos sicer poteče veljavnost številnim osebnim dokumentom. Prav tako bodo morali dokumente zamenjati tisti, ki imajo še vedno roza vozniško dovoljenje.

Ostanite na tekočem: prijavite se na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja