Go to Top

Roza vozniška – če je še niste, jo bo treba kmalu zamenjati!

Roza vozniška v drugi polovici januarja 2023 ne bo več veljavna!

Roza vozniška oz. vozniška dovoljenja na tridelnih roza obrazcih od druge polovice januarja ne bodo več veljavna. Do kdaj bo roza vozniška še v veljavi?

Informativni izračun plače

Roza vozniška veljavna do 19. januarja 2023

Dan, ko roza vozniška oz. stara vozniška dovoljenja na tridelnem roza obrazcu ne bodo več veljavna, je 19.1.2023. Roza vozniška se je sicer na upravnih enotah izdajala do 13.7.2009. S tem dnem je v veljavo stopil Pravilnik o vozniških dovoljenjih. Roza vozniška je bila zamenjana z vozniškimi dovoljenji v kartični obliki in od takrat se je prenehalo z izdajanjem roza vozniških dovoljenj.

Bi želeli odpreti s.p.? Pokličite na 01/600-1530!

Roza vozniška – zamenjati jo morate za kartično vozniško dovoljenje

Vozniško dovoljenje v obliki kartice boste torej morali zamenjati, če je roza vozniška še vedno trenutno vaše veljavno vozniško dovoljenje. Do 19. januarja 2023 bodo morali vsi, ki imajo vozniško dovoljenje na starem obrazcu, tega obvezno zamenjati z vozniškim dovoljenjem v obliki kartice. V nasprotnem primeru ne bodo več smeli voziti v prometu.

Preberite tudi Minimalna plača v 2022 – koliko znaša?

podjetniško svetovanje

Kaj morate vedeti, če želite poslovati kot normiranec sp?

Roza vozniška – menjava na upravni enoti

Roza vozniška oz. njena menjava se uredi na upravni enoti. Ker letos poteče veljavnost velikemu številu osebnih dokumentov, so upravne enote že večkrat pozvale, da se z menjavo dokumentov ne čaka na zadnje dni. Nedavno smo tudi pisali, da bodo upravne enote ravno zaradi menjave dokumentov podaljšale čas uradnih ur.

Popoldanski s.p. vam lahko predstavlja dodatni zaslužek!

Kaj je potrebno pri menjavi vozniškega dovoljenja?

Ob menjavi roza vozniškega dovoljenja v kartično vozniško dovoljenje se vse kategorije ter morebitne omejitve avtomatsko prepišejo na novo dovoljenje. Vsak imetnik mora na upravni enoti osebno oddati vlogo za podaljšanje vozniškega dovoljenja. Prav tako je potrebno predložiti ustrezno fotografijo ter se lastnoročno podpisati pri oddaji vloge. Podaljšanje vozniške stane 19,14 evra – tukaj ni vštet strošek fotografije.

Računovodski servis Data ima več kot 30 let izkušenj!

Roza vozniška – januarja jo imelo še več 450 tisoč voznikov!

Po podatkih Ministrstva za infrastrukturo iz januarja 2022 je bila roza vozniška še v »lasti« skoraj 454 tisoč voznic in voznikov. Največ menjav vozniških dovoljenj se pričakuje zadnje mesece leta in v prvi polovici januarja 2023. Do 19. januarja 2023 bodo vse države EU prešle na kartična vozniška dovoljenja. Se pa roza vozniška z vozniškim dovoljenjem v obliki kartice razlikuje v veljavnosti. Roza vozniška je veljala do 80. leta imetnika, medtem ko je veljavnost vozniških dovoljenj v obliki kartice največ 10 let. Zatem je potrebno zaprositi za novo vozniško dovoljenje. Mimogrede, od 28. marca 2022 lahko oddate tudi vlogo za biometrične osebne izkaznice!

Ostanite na tekočem in se prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja