Go to Top

Dokumentacija za odprtje podjetja – kaj vse je zahtevano?

Dokumentacija za odprtje podjetja se za družbo z omejeno odgovornostjo (d.o.o.), za samostojnega podjetnika (s.p.) in za dopolnilno dejavnost (popoldanski s.p.) v celoti pripravi na DATA točki. Katera dokumentacija za odprtje podjetja je zahtevana? Če imate glede tega dodatna vprašanja, se obrnite na naše podjetniške svetovalce! Pokličite na 01 600 1530 ali nam pišite na data@data.si. Na naši DATA točki pa lahko seveda opravite tudi registracijo podjetja!

Brezplačno registrirajte podjetje

Dokumentacija za odprtje podjetja, ko gre za postopek registracije d.o.o.

Posameznik, ki se odloči registrirati d.o.o. na DATA točki, bo s pomočjo referenta pripravil akt o ustanovitvi družbe (ali družbeno pogodbo, kadar je več družbenikov), sklep o imenovanju zastopnika, sklep o določitvi poslovnega naslova družbe, izjavo zastopnika, sklep o elektronskem naslovu družbe in za Finančno upravo RS še obrazec za oddajo davčnih podatkov. Na postopku bo družbenik pripravil še izjavo lastnika objekta za poslovni naslov družbe. Referent bo lahko elektronsko oddal dokumentacijo za odprtje podjetja na registrsko sodišče, ko bo od družbenika prejel še zadnji dokument potreben za oddajo vloge. To je potrdilo o vplačilu ustanovitvenega kapitala.

Izračunajte si plačo

Odprite s.p. – hitro in enostavno!

Dokumentacija za odprtje podjetja, ko govorimo o registraciji s.p.

Fizična oseba, ki se odloči za vpis v register samostojnih podjetnikov, bo s pomočjo referenta DATA točke pripravila podatke za vpis v register podjetij, podatke za vpis v davčni register (FURS) in prijavo podatkov v zavarovanje (M1 obrazec). Dokumentacija za odprtje podjetja, ki jo še pripravi samostojni podjetnik, je izjava lastnika objekta za s.p. A le v primeru, da sam ni lastnik ali vsaj solastnik lokacije, kjer bo poslovni naslov podjetja.

Popoldanski s.p. prispevki – kolikšni so?

Dokumentacija za odprtje podjetja in registracija dopolnilne dejavnosti

Kadar je posameznik v delovnem razmerju za polni delovni čas in želi biti podjetniško aktiven, lahko registrira dopolnilno dejavnost. Gre za t.i. popoldanski s.p oz. “popoldanca“. V tem primeru se pripravi ista dokumentacija za odprtje podjetja kot v primeru registracije rednega s.p. Razlika je le v prijavi podatkov za socialno zavarovanje. Pri popoldanskem s.p. se namreč pripravi M12 obrazec za prijavo v zavarovanje in plačevanje pavšalnega prispevka. Tudi popoldanski s.p. mora pripraviti izjavo lastnika objekta za s.p., če on sam ni lastnik ali vsaj solastnik objekta, kjer bo naslov popoldanskega s.p.

Dobrodošli na registracijo podjetja na DATI! Za več informacij pišite na data@data.si ali nas pokličite na 01 600 1530.

Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja