Go to Top

Dodatnih 30 milijonov evrov sredstev za kreditiranje

Slovenski podjetniški sklad (SPS) je razpisal še dodatnih 30 milijonov evrov garancij za bančne kredite in 2,7 milijona evrov pripadajočih subvencij obrestnih mer. Zanimanje podjetnikov za garancije za bančne kredite s subvencijo obrestne mere je namreč zelo veliko.

izobraževanje

Kako pripraviti uspešen poslovni načrt?

Da boste lahko koristili dodatnih 30 milijonov evrov sredstev za kreditiranje, boste potrebovali poslovni načrt. Ga znate napisati?

Več informacij

Garancija za kredit, ki jo nudi SPS, je namenjena mikro, malim in srednje velikim podjetjem. In sicer za bančne kredite, ki jih predhodno odobri ena izmed bank, ki sodeluje s SPS. Seznam sodelujočih bank najdete na spletni strani SPS.

Na ta način je podjetjem omogočen lažji, hitrejši in cenejši dostop do bančnih kreditov, saj SPS pri najemu kredita vstopa kot garant, ki podjetju zagotovi 60 ali 80 odstotno zavarovanje bančnega kredita. Več informacij o ugodnostih, ki jih prinaša garancija za kredit, pa dobite v prispevku Garancija za kredit – kakšne ugodnosti prinaša?.

Za pridobitev kredita boste potrebovali tudi kakovosten poslovni načrt. Ga znate napisati? V podjetju Data vam nudimo brezplačno izobraževanje na temo poslovnega načrta. Poleg tega pa izvajajmo tudi delavnico, na kateri poslovni načrt lahko napišete pod vodstvom strokovnjaka.

Prijava na izobraževanje

Na voljo dodatnih 30 milijonov evrov

dodatnih 30 milijonov evrovZ dodatno razpisano kvoto garancij s subvencijo obrestne mere so preko SPS-a zagotovljene državne pomoči (garancije za bančne kredite) vsaj še tri mesece oziroma do porabe sredstev.

Do sedaj je SPS preko garancijske linije že izvedel 8 odpiranj in odobril 68,2 milijonov evrov garancij za bančne kredite. To je zadostovalo za podporo 385 podjetjem. Z novo razpisano kvoto garancij pa bo skupno podprl še okoli 260 podjetij, ki bodo imela možnost koristiti ugodno garancijo za bančni kredit, so sporočili iz SPS.

Naslednja predvidena odpiranja za omenjen produkt si sledijo po naslednjih datumih: 15.07., 15. 8., 1. 9., 15. 9., 1. 10., 15. 10. 2017. Več informacij pa najdete na spletni strani SPS.

Prijava na izobraževanje

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja