Go to Top

Danes je mednarodni dan carine: Slovenija je na 1. mestu po nivoju carinskih storitev

26. januar je Svetovna carinska organizacija določila za mednarodni dan carine.

Letos ga zaznamuje slogan »Uporaba podatkov za učinkovito upravljanje mejnih kontrol«, s katerim želi Svetovna carinska organizacija spodbuditi mednarodno carinsko skupnost k učinkovitejši obdelavi in uporabi podatkov, s katerimi carinske službe že razpolagajo, pišejo na Finančni upravi RS (Furs).

prednosti_slabosti_samozaposlitve hobi Abeceda poslovanja

Svetovna carinska organizacija priporoča zbiranje le tistih podatkov, ki so nujno potrebni za učinkovito delo. Na ta način ustrezna in učinkovita analiza podatkov prispeva k boljšim rezultatom tako na področju preprečevanja goljufij, zaščite finančnih interesov, varnosti državljanov, kot tudi pospeševanju mednarodne trgovine.

Prijava na izobraževanje Abeceda poslovanja

mednarodni dan carineKakšne so naloge Fursa?

Kot pišejo, je Slovenija glede pospeševanja trgovine, ciljnega izvajanja kontrol in hitrosti obdelave posameznik carinskih deklaracij v samem vrhu Evropske Unije. »Carinski elektronski sistemi so na razpolago 24 ur na dan in vse dni v letu, carinske deklaracije so obdelane v nekaj minutah, nivo odrejenih kontrol pa temelji na avtomatski analizi tveganja, ki sloni na predhodni obdelavi podatkov, s katerimi razpolagamo.«

Prijava na brezplačno izobraževanje Prednosti in slabosti samozaposlitve

Po nivoju carinskih storitev je Slovenija na 1. mestu

Dodajajo, da je visok nivo carinskih storitev v Sloveniji prepoznala tudi Svetovna Banka, ki vsako leto opravi raziskavo primernosti poslovnega okolja v vseh državah po svetu. V raziskavi je Slovenija na področju mednarodnega poslovanja, kjer so ključni dejavniki carinskega poslovanja, zopet zasegla najvišje 1. mesto, ki si ga deli še z nekaterimi drugimi članicami EU.

Preberite tudi:

Prijava na brezplačno izobraževanje Zasluži denar s hobijem in idejo

Vir: Furs

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja